Uskoro

STANKOVIĆ O KATAIJU - ON JE JEDAN OD PROBLEMA! Pričao o vezisti, pa svima poručio: Nije ono što vi mislite!

Autor Nikola Lalović

Trener Crvene zvezde otvoreno pričao o tome kada očekuje svog vezistu na terenu.

Izvor: Youtube/Crvena Zvezda /screenshot/MN Press

Crvena zvezda u narednoj utakmici igra sa Radničkim u Kragujevcu, a i na ovom meču Dejan Stanković neće imati veliki broj igrača na raspolaganju. 

Virus korona je teško pogodio igrački kadar ove sezone, a zbog toga smo čuli i nezadovoljstvo iz samog kluba, pošto je sportski direktor Mitar Mrkela kritikovao igrače koji su nevakcinisani. 

Sada je pred duel sa Radničkim Dejan Stanković pričao o svim problemima koje njegov tim ima, ali je takođe naglasio da ekipa ne sme da padne.

"Susreli smo se sa ozbiljnim kadrovskim problemima, nestvarnim u jednom momentu. Ali imaće energije sigurno. Može i treba da se desi nekada dan da te podseti šta možeš da izgubiš i koliko si veliki. Dosta njih kaže onu čuvenu da nije bitno kako padneš nego i koliko brzo ustaneš. Ja bih na to dodao da ko ne smisli da ostane na nogama do kraja, taj ne treba ni da ustaje. Treba da sačeka da se gužva raziđe, da ustane, skine prašinu sa sebe i tiho izađe da ga niko ne vidi. To treba da im bude motiv", istakao je Stanković. 

Tema je bio i Aleksandar Katai koji je propustio veliki broj mečeva ove sezone, što zbog korone i povreda, što zbog drugih problema. 

"Vidim da se svašta pisalo. Jedan od problema je i Sale Katai koji je posle kovida imao i zdravstvene probleme, pa se onda desio i njegov kiks, ajde da tako kažemo. Juče na treningu, pošto je morao malo da pojača rad malkice je osetio list, ali to je normalno", otkrio je Stanković.

Voleo bi Stanković da možda i najkreativnijeg igrača svog tima uskoro ima u pogonu, ali je veliko pitanje kada će on biti stoprocentno spreman. 

"Nije problem samo što ćete odvojiti kovid od terena pet-šest dana kao bolest, već i oporavak posle toga iziskuje strpljenje, volju želju, a nama je svaki igrač bitan, pogotovo neko kao Sale Katai. Imamo trening u pet, ja se nadam da ću ga imati za Mitjiland 100 odsto. Ako dobijemo dozvolu od doktora, ali ne zbog onoga što vi mislite nego jednostavno zbog lista, da se neće stanje pogoršati, ja bih računao na njega već sutra", zaključio je Stanković.