ČUDO OD IGRAČA!

SRBIN PRESTIGAO SLAVNOG BATISTUTU: Dušan Vlahović je nezaustavljiv - i kad ga kritikuju, MORAJU da ustanu zbog njega!

Autor Dušan Ninković

Neverovatna forma srpskog fudbalera ponovo je oduševila čitavu Italiju, a nova žrtva su Specija kojoj je davao golove i Luka Toni i Gabrijel Batistuta čije je rekorde rušio!

Izvor: Profimedia

Dušan Vlahović je mašina za postizanje golova! Fiorentina je na Artemio Frankiju savladala Speciju, a sva tri gola postigao je srpski fudbaler koji igra u neverovatnoj formi već godinu i po dana. Nakon što je u prethodnoj sezoni postigao 21 ligaški gol, u ovoj je već stigao do osam pogodaka!

Kada se sve sabere - pali su rekordi dvojice legendarnih fudbalera. Dušan Vlahović je u kalendarnoj godini postigao 25 ligaških golova, jedan više od Luke Tonija, a dva više od Gabrijela Omara Batistute, fudbalera koji u Firenci imaju kultni status. 

I bez obzira na to što ga navijači trenutno ne obožavaju jer želi da promeni klub narednog leta, danas su morali da mu aplaudiraju!

Sada je ispred njega samo Kurt Hamrin, Šveđanin koji je svojevremeno dao 27 golova za godinu dana, ali tada se igralo po drugačijim pravilima. Bilo je to davno - 1960. godine, a legendarni ofanzivac od 1958. do 1967. godine nosio je dres Ljubičastih.

Kako do kraja godine ima još dva meseca, a Vlahović na terenu deluje nezaustavljivo, bilo bi pravo čudo ako ne dostigne i taj rezultat.

Srpski fudbaler je danas prvo pogodio iz penala u 44. minutu meču, a podsećamo da je u prethodnom kolu odbio da izvede najstrožu kaznu jer nije imao dobar osećaj. I drugi deo susreta prošao je u znaku Vlahovića, koji je golovima u 62. i 74. minutu postavio konačnih 3:0.

Izvor: Profimedia

Nakon het-trika koji mu je drugi u sezoni, vlahović je samo jedan korak iza najboljeg na listi strelaca. Izjednačio se sa Đovanijem Simeoneom iz Verone, a ispred njih je jedino Ćiro Imobile iz Lacija, koji je devet puta tresao mrežu.

Zbog Vlahovićevih odličnih igara sada i Fiorentina mašta o izlasku na evropsku scenu. Iako su se prošle sezone borili za opstanak, situacija se drastično promenila pa sa 18 bodova iz 11 kola zauzimaju sedmo mesto u Seriji A.