Poštovanje!

STANKOVIĆ ODAO POČAST KRAGUJEVAČKIM ŽRTVAMA: Stručni štab Zvezde posetio mesto velikog stradanja Srba!

Autor Dušan Ninković

Poseta Kragujevcu obeleža je i odlaskom do Šumarica, mesta na kom su Nemci streljali oko tri hiljade civila.

Izvor: YoUTube/Printscreen/Tošin bunar/MN Press

Crvena zvezda je u Kragujevcu upisala pobedu protiv Radničkog, a stručni štab crveno-belih iskoristio je posetu Šumadiji da se pokloni žrtvama nacističnog terora u ovom gradu. Crveno-beli su odali počast streljanima posetom spomen parku ''Šumarice'', jednom od simbola Kragujevca.

Vreme pre meča u Šumadiji, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i njegovi pomoćnici iskoristili su za obilazak parka u kom se desio strašan zločin.

Trener Dejan Stanković je sa stručnim štabom, u pratnji Milenka Marjanovića koji je član uprave FK Radnički, posetio mesto stradanja kragujevačkih đaka, profesora i civila.

Ove godine, 21. oktobra u spomen-parku „Kragujevački oktobar“ u Šumaricama obeležen je Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 80 godina od masovnog streljanja civila u Kragujevcu. Državnu ceremoniju, kojoj je prisustvovao veliki broj Kragujevčana predvodio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a pomen stradalima, služio je episkop šumadijski Jovan sa sveštenstvom.

Kobnog 21. oktobra 1941. godine nemačke okupacione snage streljale su oko tri hiljada građana, đaka i profesore kragujevačke gimnazije.