TO JE TO!

TOTENHEM DOVEO STRAŠNOG TRENERA - ZA MILION EVRA MESEČNO: Zvanično se vratio u London, ali ga još "koči" Bregzit!

Autor Milutin Vujičić

Dogovoren je dolazak trofejnog stručnjaka.

Izvor: Profimedia

Sjajni italijanski trener Antonio Konte bio je viđen u Mančester junajtedu, ali je danas potpisao ugovor sa Totenhemom, i to baš nakon što je Nuno Espirito Santo izgubio od Solskjera (0:3).

Aktuelni šampion Italije sa Interom i ranije Juventusom, odnosno osvajač Premijer lige sa Čelsijem u sezoni 2016/17, potpisao je na kraju dvogodišnji ugovor koji će biti i te kako bogat. Naime, očekuje ga plata od milion evra mesečno, naravno bez bonusa.

Jedini problem je što Konte neće debitovati za Totenhem već u četvrtak, kada igraju u Konferencijskoj ligi protiv Vitesea, nego će na debi sačekati do nedelje i susreta sa Evertonom na "Gudison parku".

Razlog zbog kog kasni je birokratizam izazvan "Bregzitom", pa neće na vreme dobiti radnu dozvolu i vizu.

Podsetimo, Konte je bio glavni kandidat za klupu Totenhema i letos, kada ga je zvao sportski direktor Fabio Paratići, ali se na kraju nisu dogovorili. Umesto njega su Spursi dugo birali novog trenera, nakon nekoliko "ne" - odučili su se za Portugalca i očigledno pogrešili.

Totenhem je trenutno deveti u Premijer ligi sa pet pobeda i pet poraza, a posebno bolno je što su postigli tek devet golova i primili 16.