ZNATE GA?

SRBIN MEĐU NAJBOLJIM DRIBLERIMA SVETA, ISPRED I NEJMARA: Većina nije čula za njega, Zvezda i Partizan ga nisu hteli!

Autor Milutin Vujičić

Osvojio je titulu i saznao lepe podatke.

Izvor: MN Press

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) iz Švajcarske objavio je rezultate istraživanja o najboljim driblerima sveta, a konačno rangiranje donelo je neka vrlo zanimljiva iznenađenja!

Analizirali su 33 najbolje lige sveta i dribling definisali kao "potez koji igraču omogućava da prođe protivnika", a potom ih rangirali na osnovu uspešnosti i na vrhu je Adama Traore iz Vulverhemptona, dok je interesantno da je i jedan srpski fudbaler u najboljih deset.

U pitanju je Igor Ivanović, bivši fudbaler Napretka, koji je ove sezone osvojio šampionsku titulu u Belorusiji sa Šahtjor Soligorskom beležeći sjajan "indeks dribliga" od 7,62 uspešnih na 100 minuta.

Koliko je to dobro? Reći ćemo samo da je deveti na svetu, a da prvoplasirani Adama Traore ipak "odskače" od svih sa čak 11,24 u dresu Vulverhemptona. Iza njega su Luhan (Universidad de Čile), Ejuke (CSKA), De Aruda (Seara) i Solomon (Šahtjor Donjeck).

Najbolji dribler Superlige je Aleksa Janković iz Čukaričkog sa 5,66 po meču, uz doduše polovičan uspeh driblinga, dok su iza njega Katai iz Zvezde (4,84), Pantović iz Voždovca (4,24), Ivanić iz Zvezde (4,06) i Zec iz TSC-a (3,68).

Naravno, podaci za Premijer ligu i beloruski ili srpski fudbal ne mogu da se porede, ali govore ko se izdvaja.