VERA U POBEDU

NEDOSTAJAĆE NAM STANOJE NA KLUPI! Partizan čeka najteži evropski ispit: Idemo hrabro u Belgiju!

Autor Nemanja Stanojčić

Ivan Obradović veruje da crno-beli mogu da anuliraju poraz iz Beograda.

Izvor: MN Press

Partizan čeka najteži evropski ispit. U Belgiji će gostovati Gentu i probaće da anuliraju beogradski poraz.

Uvereni su u crno-belom taboru da u tome mogu da uspeju u meču sa glavnim rivalom u grupnoj fazi Lige konferencija.

Pun samopouzdanja pred taj okršaj je Ivan Obradović, jedna od najiskusnijih u srpskom timu.

"Gledam na taj meč kao na prvi susret sa Santa Klarom koji je bio upoznavanje, kako ja to volim da kažem 'opipavanje pulsa'. Možda u Beogradu nismo odigrali kako treba, ali sada imamo novu šansu. Idemo hrabro u Belgiju i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Obradović.

Ovako je izgledao prvi meč:

Za razliku od Evrope, u domaćem šampionatu je Gent na 10. mestu. U prethodnom kolu su izgubili od Rojal Uniona, tima koji je trenutno prvi i predstavlja najveće iznenađenje u prvenstvu.

"Imali su turbulentan start sezone, podigli su formu, odigrali su kako znaju protiv nas. Izgubili su poslednji meč od iznenađenja prvenstva. Žele da odigraju što bolje jer im pobeda donosi prvo mesto u grupi."

Defanzivac crno-belih dobro poznaje belgijsku ligu pošto je nosio dresove Mehelena i Anderlehta i tamo je proveo pet godina.

"Belgijska liga je fizički zahtevnija od naše, igrao sam tamo pet-šest sezona. Utakmice kao protiv nas igraju svakog vikenda. Bili su šampioni sa ovim trenerom pre nekoliko godina, konstantni su u Evropi. Nadam se da ćemo mi biti pravi sada".

Za razliku od duela u Beogradu, na klupi neće moći da bude Aleksandar Stanojević pošto je u Humskoj dobio crveni karton zbog protesta.

"Bitna je podrška trenera, sjajno vodi meč, daje energiju koja nam treba. Nedostajaće. Spremićemo se i nadam se da će izostanak trenera neće osetiti", zaključio je Obradović.

Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45h.