ŠTA MISLITE?

BOGATI ARAPI IZ NJUKASLA NAŠLI TRENERA - IMAJU 2 OPCIJE: Stručnjak za Ligu Evrope ili najveći talenat u Engleskoj!

Autor Milutin Vujičić

Njukasl sprema veliki projekat, a oni će biti na čelu.

Izvor: Profimedia

Njukasl junajted je u oktobru otišao u ruke konzorcijuma iz Saudijske Arabije, nezvanično samog princa Mohameda bin Salmana, a ubrzo potom odlučili su da smene trenera Stiva Brusa.

Dok razmišljaju o pojačanjima koja će dovesti u januaru, prvo u Njukaslu moraju da reše pitanje trenera, a uprkos tome što su pri dnu tabele - ne srljaju. Tako su za vikend sa pomoćnikom na klupi poraženi od Čelsija (0:3), a novog šefa mogli bi da dobiju do idućeg kola pošto trenutno odlučuju između dvojice.

Renomirani portal "Atletik" prenosi da su najbliži klupi Unai Emeri (49) i Edi Hau (43), a konačna odluka mogla bi da bude doneta kroz nekoliko dana.

Emeri je "kralj" Lige Evrope, čak četiri puta je osvajao ovo takmičenje - tri puta sa Seviljom i potom ove godine sa Viljarealom - dok je Hau jedan od najperspektivnijih trenera u Engleskoj. Vodio je Bornmut od treće lige do Premijer lige, ali nakon ispadanja u niži rang su se rastali.

Trenutno je bez ugovora i manje bi koštao Saudijce, dok sa druge strane za Emerija bi bilo potrebno da se izdvoji 6 miliona evra koji bi legli na račun Viljareala.

Podsetimo i da je Emeri vodio Arsenal u Premijer ligi, ali je brzo "najuren".