"TO NIJE NORMALNO"

UKRAJINAC ŠOKIRAO - "GEJ LJUDI NE BI TREBALO DA POSTOJE": Pamtimo ga po golu Srbiji, a sad je izazvao skandal!

Autor Milutin Vujičić

Sećate se Artjoma Besedina koji je u 93. minutu dao gol Srbiji? Digao je buru u Ukrajini zbog izjave o homoseksualcima.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski fudbaler Artjom Besedin (25) privukao je veliku pažnju u domovini intervjuom u kome je bez dlake na jeziku govorio o mnogim temama, pa i o homoseksualcima.

Samo koji dan pošto je australijski fudbaler Džoš Kavalo objavio da je gej, postavši tako prvi igrač u prvom rangu profesinalnog fudbala koji je to učinio, Besedin je žestoko isprozivao homoseksualce, zbog čega se digla velika bura u Ukrajini, ali i u brojnim svetskim medijima.

"Podržavam li parade ponosa? Ne, nikako. To nije normalno i u principu - homoseksualci ne bi trebalo ni da postoje. Postoje dečaci i devojčice i to je to", ravnodušno je rekao Besedin.

Zanimljivo je da je Besedin bio "viđen" na Evropskom prvenstvu, međutim morao je da odmara zbog teže povrede, tako da je skoro čitavo leto proveo u Španiji. S obzirom na to da su na Pirinejima daleko otvoreniji po pitanju seksualnosti, mnoge stvari mu se nisu dopale...

"Postoje neka udruženja, imaju svoju zastavu i svi im udovoljavaju. To ne mogu da gledam", dodao je Besedin.

Ukrajinski fudbaler inače igra za Dinamo Kijev, a povremeno nastupa i za reprezentaciju Ukrajine u kojoj je do sada postigao dva gola, od toga jedan i u 93. minutu meča sa Srbijom u Beogradu (2:2).