Auh!

RUMUNI POZVALI DETE (15) U REPREZENTACIJU: Tri države se otimaju za momka rođenog 2006. godine!

Autor Dušan Ninković

Mladi i talentovani fudbaler turskog porekla blizu je debija za rumunsku reprezentaciju.

Izvor: Youtube/Fotbal Romania/printscreen

Reprezentaciju Rumunije u novembru očekuju kvalifikacioni mečevi za Mundijal, a protivnici će biti Island i Lihtenštajn. Trenutno su u dobroj poziciji, pošto im pobede protiv dva najslabija tima u grupi daju šansu da se kroz baraž domognu Svetskog prvenstva. Na dva ključna meča za nacionalni tim bi mogao da zaigra i fudbaler od samo 15 godina!

Selektor Mirel Radoi je poziv uručio i fudbaleru Farula iz Konstance, Enesu Saliju, dečaku koji je rođen 2006. godine!

On će tek u februaru naredne godine proslaviti 16. rođendan, a nekoliko meseci ranije mogao bi da debituje za seniorsku reprezentaciju Rumunije.

Ovaj potez selektora verovatno je povučen kako bi se izbegle komplikacije u budućnosti. Mladi Sali je rođen i odrastao u Kanadi, čiji pasoš ima, dok su mu oboje roditelja Rumuni turskog porekla. Zbog toga bi mogao da bira između čak tri seniorske reprezentacije, pa su Rumuni požurili sa pozivom u nacionalni tim.

Videćemo da li ovaj poziv znači i da će odmah u novembru zaigrati, kao i da li će se mladi Sali uopšte pojaviti na okupljanju nacionalnog tima. Možda on već sada zna da želi da igra za neku drugu reprezentaciju, iako je upisao nastupe za Rumune u kategorijama do 16 i 17 godina.

Inače, Sali je sredinom septembra postigao gol i postao najmlađi strelac u istoriji elitnog ranga rumunskog fudbala. Dovoljno da skrene pažnju na sebe.