MONDO u Belgiji

"NOVI" PARTIZAN HOĆE REVANŠ ZA HUMSKU: Crno-beli u Gentu, legenda umesto Stanoja kraj aut-linije, a 2 špica u napadu!

Autor Mladen Šolak

Na važnom evropskom gostovanju ekipu će kraj terena voditi Igor Duljaj, a očekuje se da ovog puta u napadu budu dvojica igrača.

Izvor: MN Press

Partizan je u Belgiji na revanšu ekipi koja mu je nanela jedini poraz ove sezone.

Tim Aleksandra Stanojevića od 18.45 gostuje Gentu, rivalu koji je pre dve nedelje slavio u Humskoj minimalnim rezultatom (1:0) i na Gelamko areni tražiće način da se vrati na vrh tabele Grupe B.

U ovom trenutku, ona izgleda ovako:

Gent 9
Partizan 6
Flora 1
Anortozis 1.

Kao što je poznato, crno-bele će kraj aut-linije voditi prvi asistent Aleksandra Stanojevića Igor Duljaj, jer je šef struke Partizana isključen nakon prethodne utakmice zbog rasprave sa sudijom. Takođe, u timu (ni na gostovanju) nema ni Saše Zdjelara, koji se povredio u gradskom derbiju protiv Čukaričkog prošlog vikenda, a povredu "vuče" i Lazar Marković, pa nije igrao na prethodnim utakmicama u Superligi.

Probleme za crno-bele predstavlja i povreda Aleksandra Šćekića, za koga je Stanojević otkrio da oseća bol od jutra pred meč protiv Čukaričkog.

Uz takve glavobolje, kao i uz povredu Filipa Holendera, Partizan ulazi u duel protiv belgijskog domaćina, koji je minulog vikenda izgubio od neočekivanog lidera belgijskog prvenstva Uniona SG, čime je okončan niz od četiri uzastopne pobede večerašnjeg protivnika crno-belih.

Ovako on stoji na tabeli belgijskog prvenstva.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

U predviđenom sastavu sa tri štopera i dva napadača, Partizan će pokušati da napravi veliki korak ka evropskom proleću u novoj formaciji. Stanojević je uoči tima rekao da su mu u prethodnom duelu sa belgijancima neke dileme otklonjene i da crno-beli prate i dobro poznaju Gent.

"Posle poraza na našem terenu pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu na strani i nadamo se najboljem. Video sam u tom meču neke detalje, za koje sam i ranije znao, samo sam sada dobio potvrdu. Rotiraju u napadu i to je jedno od mogućih iznenađenja. Znamo gde igramo i moramo da napravimo dobar rezultat da bismo održali korak sa njima. Pratimo njihove mečeve, izgubili su, ali su imali promašen penal, prečku, stvarali su šanse. Probaćemo da iskoristimo njihove mane", rekao je trener crno-belih uoči puta u Istočnu Flandriju.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt