OVAKO STOJE STVARI

NIŠTA OD DIREKTNOG MESTA U LIGI ŠAMPIONA ZA "VEČITE": Sve smo dalje od Ukrajine, a Belgija diše za vratom!

Autor Milutin Vujičić

Poslednje informacije o nacionalnom koeficijentu.

Izvor: MN Press/Kassiesa/Screenshot

Partizan je remizirao protiv Genta (1:1), dok je Crvena zvezda izgubila od Mitjilanda (0:1), a to nikako nisu dobre vesti za nacionalni koeficijent koji je pod lupom već mesecima!

Dobro je poznato da Srbija juri dva mesta u Ligi šampiona, da je čak u teoriji moguće doći i do direktnog plasmana u elitu, međutim nismo sebi pomogli prošle večeri. Izgledi da ćemo imati pet predstavnika u Evropi od 2023. godine su i dalje dobri, ali ne i idealni jer nas drugi stižu...

Srbija se zadržala na 12. mestu UEFA rang liste, i dalje smo u "sigurnoj zoni" koja donosi pet predstavnika u Evropi, ali sada smo već daleko od direktnog mesta u Ligi šampiona.

Ukrajina je na toj 11. poziciji i ima 31.400 bodova, dok je Srbija na mestu iza sa 29.375. Nije sjajna vest ni što sam preti Belgija (29.200), ali smo na bezbednoj distanci od Švajcarske (27.925), Hrvatske (25.400) i šesnaestoplasirane Češke (25.200) koja po svoj prilici neće imati benefit pet učesnika u Evropi.

Da bismo došli do pozicije koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona, potrebno je da do kraja evro-sezone nadoknadimo više od dva koeficijentna boda u odnosu na Ukrajinu, a to će biti vrlo teško.

Deluje da ćemo morati da sačekamo još neko vreme...

Izvor: kassiesa.home.xs4all.nl/screenshot