ČUDI SE!

MILETIĆ U ŠOKU ZBOG GENTA - KAKO SU ONI 12. U BELGIJI!? Hvalio je Partizan, ali ostade žal: Mogli smo da zakuvamo!

Autor Milutin Vujičić

Gent je pokazao u Konferencijskoj ligi da zaslužuje bolji plasman.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Partizan se iz Belgije vratio neporažen (1:1), međutim sada je prvo mesto u grupi Konferencijske lige možda i predaleko. Gent je uspeo da pobegne na četiri boda, iako su crno-beli vodili na teškom gostovanju, međutim nisu imali koncentracije do kraja susreta kako bi zakomplikovali situaciju.

Ovako i dalje imaju ozbiljne izglede da obezbede proleće u Evropi, a ako se uzme u obzir da su bili bez nekolicine igrača i da su igrali u novoj formaciji - ne mogu da budu nezadovoljni.

"Očekivali smo da će biti teška utakmica, oni su dobra ekipa, fizički spremna, ja stvarno ne znam kako su 12. u prvenstvu Belgije. Muški smo igrali, ali nesretno smo primili gol. Možemo da budemo zadovoljni. Borili smo se do kraja i na kraju svakom po bod", rekao je Nemanja Miletić posle meča.

"Igrali smo prvi put sa tri pozadi, ali nije nam to strano. Mislim da smo dobro odradili i to ćemo još da vežbamo, možemo da budemo zadovoljni".

Miletić, koji je i sam igrao u Belgiji za Vesterlo, kazao je da je njihovo prvenstvo izuzetno "fizički jako", međutim uprkos svim problemima sa sastavom - i rezervisti su pokazali da Partizan na njih može da se osloni.

"Imamo stvarno 25 dobrih igrača i ko god da igra može na visokom nivou. Bilo nam je teško bez njih, ali svi koji su ih zamenili su bili dobri. Bilo je nerešeno i u drugom meču kola, tako da se još borimo za prvo mesto. Mogli smo da pobedimo, da 'zakuvamo', ali može još svašta da se desi do kraja", rekao je Miletić i dodao da se nada da će se svi odmoriti do Proletera za vikend, kao i da je sa Nathom sve u redu.

Jedan od najboljih pojedinaca utakmice bio je i golman Popović.

"Drugačija utakmica nego u Beogradu. Igrali smo u drugačijoj formaciji, nismo do sada igrali ovako, sem možda na pripremama, izašli smo hrabro i pokazali da možemo da se borimo za prvo mesto. I dalje smo u igri", rekao je mladi golman koji je pohvalio igrače koji su dobili šansu.

"Dajem sve od sebe, ostaje žal, dobro smo stajali u odbrani, cela ekipa je dobro stajala, nisu stvorili dosta šansi, ali loše pomeranje i takve stvari igrače kao Gent koriste", poručio je Popović i zaključio:

"Imamo prednost, posle dužeg vremena smo prvi, borba za titulu će biti do poslednjeg kola".