TO JE TO!

GOTOVO - LEGENDA NA KLUPI BARSELONE ZA 5 MILIONA: Katalonci jedva doveli trenera iz Katara, nemaju ni dinara!

Autor Milutin Vujičić

Sada je i zvanično, Ćavi Ernandez preuzima Barselonu.

Izvor: Profimedia

Barselona je smenila Ronalda Kumana nakon serije loših rezultata i odmah je odlučila da "napadne" Ćavija Ernandeza, da bi nakon nekoliko dana pregovora - konačno dobila "da".

Nije bio problem u Ćaviju, ovoga puta je želeo da se vrati u Barselonu, nego u njegovom klubu. Nakon završetka igračke karijere vodio je Al-Sad iz Katara, i bio poprilično uspešan sa njima, a klub nije želeo tek tako da ga pusti. Zato je Barselona na kraju morala da plati odštetu kako bi ga dovela.

Al-Sad je zvanično potvrdio da će im Barselona platiti "transfer trenera", nezvanično oko pet miliona evra, pa će tako legendarni fudbaler sesti na klupu katalonskog giganta, videćemo da li već ovog vikenda.

Barselonu već sutra očekuje duel sa Seltom, tako da ako papirologija ne bude sređena - na klupi će sedeti Serđi Barhuan, dok bi Ćavi preuzeo ekipu nakon reprezentativne pauze koja počinje iduće sedmice.

Ako je potrebno podsećati, Ćavi je ponikao u Barseloni i za prvi tim je igrao od 1998. do 2015. godine i u tom periodu je postigao 85 golova, zabeleživši "bezbroj" asistencija i osvojio 25 trofeja. Potom je četiri naredne proveo u katarskom Al-Sadu, da bi u tom klubu postao i trener.

Kao trener je sa Al-Sadom osvojio sedam trofeja, važi za jednog od najboljih mladih trenera, ali je smatrao da je potrebno još vremena kako bi došao na nivo Barselone.