PROPUSTILI GENT

PARTIZAN DOBIO DOBRU VEST - VEZISTA SPREMAN ZA PROLETER: Zdjelaru je još rano, šta će biti s Markecom?

Autor Nebojša Marković

Od četvorice igrača koji nisu otputovali na meč protiv Genta, jedan će biti spreman za nedeljni susret u Superligi, a kakvo je stanje sa ostalima?

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su u četvrtak uveče remizirali 1:1 protiv Genta u Konferencijskoj ligi i ubrzo nakon tog susreta zatvorili "evropsko poglavlje".

Fokus je vrlo brzo ponovo prešao na Superligu, gde će crno-beli igrati poslednji meč pred reprezentativnu pauzu. I pred dolazak Proletera u Beograd, dobili su i dobru vest.

Partizan je bio primoran da na gostovanje u Belgiju otputuje bez Saše Zdjelara, Lazara Markovića, Filipa Holendera i Aleksandra Šćekića zbog problema sa povredama, ali ovaj poslednji priključiće se timu protiv Novosađana!

Aleksandar Šćekić će biti spreman za već sa susret protiv Proletera (nedelja 20.15), nakon što je prošlog vikenda zbog problema sa mišićem morao da propusti utakmicu protiv Čukaričkog.

Tada je na jutarnjem treningu reprezentativac Crne Gore osetio nelagodnost, pa je preskočio susret sa "brđanima" za koji je bio planiran. Preskočio je i put za Belgiju, pa će biti važna i njegova pomoć ekipi koja je već mesecima u paklenom ritmu.

U Partizanu su svesni da ne smeju da posustanu u poslednjem meču pred odlazak na pauzu, žele da sačuvaju lepu bodovnu zalihu u odnosu na Crvenu zvezdu i Šćekićev oporavak će značiti Aleksandru Stanojeviću prilikom biranja tima.

Izvor: MN Press

Za to vreme, Saša Zdjelar neće biti spreman za Proleter. Zamenik kapitena se povredio protiv Čukaričkog, odmah je bilo jasno da će ga zadnja loža otpisati sa liste putnika za Gent, a kako sada stvari stoje, Zdjelar bi trebalo da bude spreman za prvi meč posle pauze. To će biti derbi susret protiv Vojvodine, 20. novembra u Humskoj.

Nije poznato u kakvoj se tačno situaciji nalaze Marković i Holender. Kapiten crno-belih je propustio već četiri meča, poslednji put je na terenu bio protiv Genta u Beogradu i imao je dugu pauzu bez treninga, pa ostaje da se vidi koliko će u Humskoj biti radi da požuruju njegov povratak već za nedelju.

Holenderove muke sa skočnim zglobom se iznova vraćaju, i on je propustio poslednjih nekoliko utakmica, ali je izvesno da bi Kragujevčanin pre trebalo da bude spreman za mečeve posle reprezentativne pauze, kako bi u potpunosti sanirao povredu.