PROBLEMI

NE IDE! ŽOZE MURINJO I ROMA NISU DOBAR SPOJ: Već šesti poraz ove sezone, preokret u Veneciji za brige!

Autor Milutin Vujičić

Roma je u lošoj formi ove sezone.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih trenera svih vremena Žoze Murinjo došao je u Romu kako bi "restartovao" svoju karijeru i začepio uši kritičarima, međutim za sada mu to uopšte ne uspeva.

Roma je na 17 utakmica pod Murinjovim vođstvom zabeležila već pet poraza. Poslednji u nizu viđen je danas kada je Venecija, novi član Serije A, uspela da odnese sva tri boda. Roma je doživela još jedno poniženje, a videćemo kakva će biti Murinjova reakcija posle velikog preokreta - 3:2 (1:2).

Venecija je povela u trećem minutu golom Matije Kaldare, a zatim je Roma preokrenula golovima Eldora Šomurodova u 43. minutu i Tamija Ejbrahama u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Domaći su izjednačili pogotkom Matije Aramua iz jedanaesterca u 65. minutu, a pobedonosni pogodak postigao je David Okereke u 74. minutu, čime je Roma pala na petu poziciju na tabeli, tako da će vlasnici kluba moći tokom reprezentativne pauze da razmisle da li idu u pravom smeru.

Venecija je prekinula niz od tri utakmice bez pobede, a posle treće pobede u ligi zauzima 14. mesto na tabeli sa 12 bodova.

Roma je pretrpela drugi uzastopni poraz, ukupno peti u prvenstvu, šesti ukupno, a posebno će je boleti rezultati u Konferencijskoj ligi gde ih je Bode Glimt razbio.

(MONDO)