Fudbal

PRVI SPISAK NOVOG SELEKTORA ORLIĆA: Katastrofalne kvalifikacije nisu gotove, Srbija ima još mečeva ispred sebe!

Autor Dušan Ninković

dogodila se promena na klupi, a očekujemo da se dogodi promena i u broju osvojenih bodova.

Izvor: MN Press

Mladu reprezentaciju Srbije očekuju izazovi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Protivnici će biti Farska Ostrva i Ukrajina, a Srbija se do sada nije proslavila u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Zbog toga je otkaz dobio doskorašnji selektor Zvonko Živković, nekadašnji napadač Partizana, pa su reprezentativci srbije do 21 godine povereni Aleksandru Rogiću. On je saopštio svoj prvi spisak, odnosno na koje to igrače računa za novembarske mečeve.

Na do sad aodigrana četiri meča u kvalifikacionoj grupi, Srbija je zabeležila samo jednu pobedu, uz remi i dva poraza. sa četiri osvojena boda Orlići zauzimaju tek pretposlednje peto mesto u grupi, a više bodova od naše reprezentacije imaju i Farska Ostrva.

Ipak, do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Rumuniji i Gruziji ima dovoljno vremena da se popravi utisak. Orlići su gotovo bez šansi da se nađu na nekoj od prve dve pozicije, ali bi u ostatku kvalifikacija mogli da pokažu zube.

Na predstojećim mečevima vodiće ih Aleksandar Rogić, nekadašnji selektor reprezentacije do 19 godina. Samostalno je radio u Estoniji i Poljskoj, a u nekoliko navrata bio je deo stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije. Sada je saopštio prvi spisak mlade reprezentacije.

Igrači na koje računa Rogić:

Golmani: Miloš Gordić, Novak Mićović, Andrija Katić

Odbrana: Zlatan Šehović, Filip Antonijević, Svetozar Marković, Sava Arhangel Čestić, Uroš Blagojević, Boris Popović, Strahinja Eraković, Damjan Pavlović

Vezni red: Mirko Topić, Jovan Lukić, Ivan Milosavljević, Petar Stanić, Aleksa Janković, Miloš Pantović, armin Đerlek, Filip Stevanović, Nemanja Jović, Stefan Tomović, Nikola Terzić, Stefan Mitrović

Napad: Slobodan Tedić, Filip Stuparević, Uroš Milovanović