Fudbal

"GORELO" U VELIKOM DERBIJU, PA SVE OSTALO KAO PRE: Na vrhu Serije A su dva tima, a ŠAMPION im nije blizu!

Autor Mladen Šolak

I tokom novembarske pauze Serija A će imati dva tima na vrhu sa istim brojem bodova.

Izvor: Profimedia

Uoči gradskog derbija "Dela Madonina", Milan je imao šansu da se pobedom "odlepi" na čelu tabele i da bude usamljen na vrhu. Međutim, nije je iskoristio, jer je protiv aktuelnog šampiona i velikog rivala odigrao nerešeno - 1:1 (1:1)

U derbiju u kojem nije bilo previše atraktivnog fudbala, konačan rezultat postavljen je golom veziste Intera Hakana Čalhanoglua iz jedanaesterca koji je sam iznudio u 11. minutu posle starta Franka Kesija, i autogolom defanzivca nerazura Stefana De Fraja u 17. minutu, posle slobodnog udarca Sandra Tonalija.

Oba tima su tražila način da pobede, pa je levi bek Milana Balo-Ture "skinuo" sa gol-crte loptu posle šuta veziste prvaka Nikola Barele, dok je vezista roso-nera Aleksis Salemahers pogodio stativu i takođe bio blizu da promeni rezultat.

Povrh svega, kreativac Intera Lautaro Martinez izveo je jedanaesterac u 27. minutu, ali mu je rumunski čuvar mreže Čiprijan Tatarušanu "skinuo" taj udarac i postao jedan od heroja derbija.

Posle svega, skor na semaforu stadiona "Đuzepe Meaca" nije se menjao.

Izvor: Profimedia

Meč je tako okončan bez pobednika, na radost Napolija, koji je ranije danas odigrao samo nerešeno (takođe 1:1) protiv "žilave" Verone naših Darka Lazovića i Ivana Ilića. Na taj način, tim Lučana Spaletija nije iskoristio remi roso-nera, pa tabela i posle ovog kola ostaje ista - sa dva tima na vrhu sa identičnim brojem bodova.

Istovremeno, Inter Simonea Inzagija propustio je šansu da smanji zaostatak za vodećim tandemom i da se približi aktivnoj borbi za vrh.

Pogledajte je:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt