Heroj

ODBRANIO PENAL RIKARDU, A NIJE MU PRVI! On je zaustavio crno-bele, a Partizan ga je "lansirao" u Superligi!

Autor Nikola Lalović

Iskusni golman Proletera heroj je ne samo svog tima, već je pomogao i Crvenoj zvezdi da se približi večitom rivalu!

Izvor: MN Press

Proleter je loše počeo sezonu, a na otvaranju prvenstva dočekali su Partizan i izgubili 4:0 na svom terenu. Nikola Petrić je tada morao četiri puta da vadi loptu iz mreže, ali u drugom delu šampionata priča je potpuno drugačija! 

Nakon pet mečeva bez pobede u prvih pet kola uspeo je novosadski tim da se uzdigne, a njihov heroj bio je iskusni golman! 

On je bio na visini zadatka i kada je ekipa primala golove, a sada svi pričaju o njemu nakon što je "iščupao" svom timu bod protiv Partizana na stadionu "JNA". Branio je neverovatno, a na kraju je Rikardu "skinuo" i penal! 

Nije mu to prvi put ove sezone da je odbranio udarac sa bele tačke, jer je u seriji pobeda svog tima kada je Proleter redom dobijao tri puta odbranio ključni penal u Surdulici. Pobedio je Proleter 1:0, a Radnik je dobio penal u 86. minutu. Da nije bilo Petrića, ne bi bilo ni pobede za Novosađane!

Iskusni golman rođen je u Čačku i kada je Borac ispao iz Superlige konačno je dobio šansu i ustalio se među stativama. U leto 2015. godine otišao je u Čukarički, ali je morao da čeka potez Partizana da bi branio! 

Sezonu 15/16 je presedeo na klupi, a svoju šansu je dočekao tek kada je uprava crno-belih odlučila da iz Čukaričkog dovede Nemanju Stevanovića. To je bio dobar potez za sve strane. 

Stevanović je postao heroj iz senke Partizana, Petrić se pokazao kao odliučno rešenje na golu, a oba kluba su među stativama imali odlične golmane. 

U karijeri se nekoliko puta oprobao u inostranstvu, nastupao je u Švedskoj, Grčkoj i Jermeniji, a najbolje uspomene donosi iz Bromajpokarne. 

"Iskreno najbolje mi je bilo u Švedskoj! To je jedna od najboljih zemalja u Evropi po svemu, počev od infrastrukture do sportskih detalja, sve je na najboljem mogućem nivou. Sve ostalo je dosta ispod toga", rekao je on. 

Zanimljivo je da je i porodično vezan za fudbal, pošto njegova supruga Tamara sudi fudbalske utakmice. Ovo  mu je drugi mandat u Proleteru, pošto je branio u Novom Sadu od 2019. do 2021. godine, a onda je na kratko bio u Jermeniji gde je nastupao za Ararat. 

Sada se zahvaljujući njemu Crvena zvezda približila Partizanu, a šampionska trka se nastavlja i deluje da ćemo do poslednjeg kola imati neizvesnu trku za trofej.