Boji se

NEĆU DA IDEM NA SVETSKO PRVENSTVO, TAMO ĆE ME UBITI! Fudbaler šokirao svet, na Mundijalu se plaši SMRTNE KAZNE!

Autor Nikola Lalović

Dobio je podršku od brojnih fudbalskih zvezda, a ako dobije poziv za SP, verovatno će ga odbiti!

Izvor: Twitter/@AdelaideUnited/Printscreen

Australijski fudbaler Džoš Kavalo nedavno je javno objavio da je gej i to je izazvalo lavinu komentara. Neke od najvećih fudbalskih zvezda poput Zlatana Ibrahimovića pružile su mu podršku, ali se on još uvek ne oseća potpuno sigurno. 

U svom obraćanju je priznao da je kao gej fudbaler često morao da skriva svoja osećanja i da mu odrastanje zbog toga nije bilo lako.

Kavalo ima 21 godinu i igra za australijski Adelejd Junajted, a sada je u razgovoru za engleski "Gardijan" priznao da se boji eventualnog odlaska na Svetsko prvenstvo u Kataru. 

"Tužan sam kad vidim takve stvari. Pročitao sam da postoji smrtna kazna za gej ljude u Kataru. To je nešto čega se bojim i ne bih hteo da idem u Katar zbog toga. Za fudbalera je odlazak na Svetsko prvenstvo najveća nagrada, ali ne u zemlju koja ne podržava homoseksualce i gde bih strahovao za vlastiti život. Moram se zapitati šta mi je važnije - karijera ili život", iskren je bio Kavalo. 

On još uvek nema nastup u seniorskom timu Australije, ali je upisao jedan meč za mlađe selekcije i nada se da bi u skorije vreme mogao da dobije poziv selektora.

Osvrnuo se i na podršku koju je dobio od mnogih fudbalera i poznatih ličnosti.

"Osećaj je neverovatan, ne mogu to da vam opišem. Sada kada moji saigrači i svet znaju sve, osećam se nezaustavljivo. Neopisiva je sloboda koju sada osećam", ispričao je Kavalo. 

Tagovi