PRIČAO AUSTRIJANCIMA

"DEKI VIŠE VOLI DA POBEDI 1:0 NEGO DA JE 3:2!" Dragović o Partizanu: Zabrljali su ovog vikenda, a igraju se 2 derbija!

Autor Milutin Vujičić

"Za njih ne postoji plan B!", rekao je Aleksandar Dragović o navijačima Zvezde.

Izvor: MN Press

Austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović (30) ispunio je ovog leta dečački san i potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom za koji navija od malih nogu, iako je mogao da dobije bogatiji ugovor na zapadu.

Odmah je "zakucao" svoje mesto u startnoj postavi, navijači su ga zavoleli, a posebno ga voli Dejan Stanković jer je očas posla pokazao da poseduje kvalitet i liderske sposobnosti. Tokom vikenda je zatresao i mrežu Vojvodine za pobedu Zvezde (2:1), a potom odmah odjurio za Austriju da se javi selektoru.

"Nisam ranije toliko puta tresao mreže ni na treningu, ali stvari trenutno idu baš dobro", ispričao je Dragović, strelac tri gola za Zvezdu ove sezone, za austrijske medije i dodao:

"Izgubili smo u gostima krajem oktobra od Radnika i to nas je mnogo bolelo. Srećom, Partizan je zabrljao ovog vikenda. Zaista moramo da gledamo samo utakmicu po utakmicu i da pokušamo da osvojimo šampionat. Imamo još dva derbija, moramo nekako da ih pobedimo ako želimo da budemo prvaci".

Govoreći za Austrijance osvrnuo se i navijače Zvezde, rekao je da je fudbal za njih religija, kao i da ne postoji pojam drugog mesta. Najvažnije je da se pobedi Partizan i osvoji titula.

"Za njih ne postoji plan B!", otkrio je Dragović.

Sjajni štoper Crvene zvezde govorio je i o Dejanu Stankoviću koji mu se dopada kao trener.

"Godinama je igrao u Italiji, pazi na svaki detalj. Više voli da pobedi 1:0 nego 3:2, pa zna koliko su detalji, kao što su prekidi, važni. Mislim da su prošle sezone postigli 44 gola iz prekida, ove sezone ih nema toliko, ali ih intenzivno treniramo. Stanković mi uvek daje savete kako da se krećem, a onda to pokušavam da sprovedem. Srećom, lopta mi je dva puta pala na nogu i jednom na glavu", zaključio je Dragović.