Nezgodno

PORTUGAL U PROBLEMU PRED SRBIJU - ŠESTORICA POD ZNAKOM PITANJA: Santos mora da ih čuva, a ne sme da kiksne protiv Irske!

Autor Nikola Lalović

Veliki problemi za Fernanda Santoša, pogotov u odbrani gde mora da čuva trojicu igrača.

Izvor: MN Press

Srbija čeka meč generacije! Ekipa Dragana Stojkovića u poslednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igra sa Portugalom, a "Selesao" prvo mora da odigra svoj duel sa Irskom. 

Na tom meču Portugal mora da pobedi ako želi da ima prednost na tabeli u odnosu na Srbiju i nema Fernando Santoš mogućnosti da kalkuliše. To mu pravi problem jer veliki broj prvotimaca može da propusti meč sa Srbijom. 

Čak šest igrača je pod pretnjom suspenzije ukoliko dobije žuti karton, a među njima je i najbolji strelac Portugala u ovim kvalifikacijama iza Kristijana Ronalda Diogo Žota

Napadač Liverpula je dao četiri gola, od toga dva Srbiji i ako bude upisan u beležnicu sudije Manzana u meču sa Irskom propustiće duel sa Srbijom. 

Komandant odbrane i kapiten Mančester sitija Ruben Dijas je takođe u opasnosti da propusti duel sa "orlovima", a njegov kolega iz odbrane Žoao Kanselo je u opasnosti ukoliko napravi neki grub start.

Defanzivci moraju da budu oprezni, pa tako i iskusni Žoze Fonte ne sme da dobije karton, a u veznom redu su pod pretnjom suspenzije Renato Sančez i Žoao Palinja. Obojica su bili važni šrafovi tima, a iako nisu uvek starteri redovno su na terenu. 

Često su bili iks faktori ili džokeri sa klupe, tako da bi i njihov karton napravio probem. Svakako Dijego Žota, Žoao Kanselo i Ruben Dijas ostaju tri najveća imena koja su u opasnosti.