Uživo

DVOJICA OTPALA ZA PORTUGAL, ZNA SE KO SIGURNO NAPADA KATAR: I da ne budu motivisani sutra, to me ne zanima!

Dragan Stojković govorio je pred prijateljski meč Srbije i Katara, a dotakao se naravno i Portugala. Otkrio je da Đuričić i Lazović sigurno ne igraju u ovom ciklusu, dok je otkrio da će Jović nastupiti protiv Katara.

Izvor: MN Press

Srbija u nedelju igra protiv Portugala u meču koji direktno odlučuje o učesniku Mundijala, ali pre toga imamo još jednu obavezu.

Sastajemo se u četvrtak od 18.00 u Beogradu sa Katarom, domaćinom idućeg Svetskog prvenstva, pošto su oni neformalni članovi naše grupe kvalifikacije. Rezultati protiv azijske reprezentacije se ne broje, ali tim koji je slobodan u svakom kolu igra protiv njih prijateljsku utakmicu.

Naš selektor Dragan Stojković je na konferenciji za medije uoči meča sa Katarom rekao da su Đuričić i Lazović definitivno "otpali" za mečeve sa Portugalom, dok je potvrdio da će Luka Jović sigurno igrati sutra.

Takođe, neće zameriti igračima i ako ne budu potpuno motivisani protiv Katara.

Ostatak konferencije ispratite klikom na karticu "razvoj događaja"

15:03

KRAJ KONFERENCIJE!

"Mi smo fizički u Beogradu, ali psihološki smo u Lisabonu. Ne možemo da pobegnemo od toga. Važno je da Srbija odigra pravu utakmicu, da to bude dobar trening, daleko od toga da želimo da potcenimo Katar, ali u svakom slučaju želimo da završimo zbog zdravstvenih stvari onako kako želimo. Da svi budu tu za Lisabon...", zaključio je Dragan Stojković konferenciju ovim rečima.

Izvor: MN Press

15:03

IRSKA - PORTUGAL?

"Kad bi mogla Irska da dobije Portugal, to bi bilo idealno. Sva tri rezultata su u opticaju, ne očekujem ništa specijalno, pogledaćemo tu utakmicu, a i šta da radimo posle Katara. Šta bi to mogli da radimo, a da ne pogledamo utakmicu? Nama smo mi uvek bili najvažniji. Ime protivnika ništa ne menja", rekao je Piksi.

"Znamo da igraju tuakmicu, ali nas to ne zanima. Gledamo sebe od početka kvalifikacija", zaključio je Mitrović.

14:59

"Bio sam ispunjen načinom na koji smo odigrali taj meč. Za jednog trenera, ne mogu više da tražim", kazao je Piksi o prethodnom meču Srbije i Katara.

"Da ne budu motivisani, to me ne zanima, znam da hoće. I da ne budu, nikakav problem", dodao je selektor Piksi.

14:58

MOŽE PODRŠKA?

"Svaka utakmica je bitna, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno i sa željom da pobedimo, naravno da je mnogo bitno da napravimo dobar rezultat. Ako odemo sa pobedničkom atmosferom u Portugal, biće lakše. Pokazali smo prethodnim partijama da imamo dobru podršku sutra, podrška nam znači, a to radimo zbog navijača. Želimo njih da usrećimo i da ispunimo krajnji cilj", dodao je Stefan Mitrović.

Izvor: Youtube/printscreen/Fudbalski savez Srbije

14:55

KO ONDA DESNO?

"Ristić nikada u životu nije igrao na desnom boku... Zato treba da mu kažem da to uradi? Svi će odigrati kako budem rekao, a kako videćemo. Moj posao je da pronađem rešenje i ja ću ga pronaći", rekao je Piksi o zameni na desnom beku.

"Atmosfera je odlična, igrači uživaju u treningu...".

Izvor: Youtube/printscreen/Fudbalski savez Srbije

14:53

LOŠA VEST

Piksi je potvrdio da Darko Lazović i Filip Đuričić neće igrati.

"Nažalost, imaju povrede od kojih se neće oporaviti i neće igrati protiv Portugala", poručio je Piksi.

14:52

ODBRANA?

"Od kada je tu Mister, igramo na gol više. Tako igramo svaki meč, zato možda primamo i više golova, ali bitno je da zadržimo nulu zbog samopouzdanja za Portugal. Najvažnije je da pokažemo našu igru kao prethodnim utakmicama i dođemo do dobrog rezultat", rekao je Stefan Mitrović.

Izvor: MN Press

14:51

O SASTAVU!

"Nema pritiska, pa ćemo povući pametne poteze što se tiče sastava. Igraće fudbaleri sa manjom minutažom, verovatno će biti neočekivan sastav, ali moramo tako da razmišljamo", rekao je Piksi.

"Jović će igrati, videćemo da li će početi ili ući u igru. Hoću samo da pojasnim da mi nemamo rezervni tim. Ne gledamo tako igrače. Igrače ne delim na prvi i drugi tim, svi su podjednako važni", naglasio je selektor reprezentacije Srbije.

Izvor: MN Press

14:49

SKROZ DRUGAČIJI MEČEVI!

"Bližimo se kraju kvalifikacija. Slede nam dve potpuno različite utakmice, po svemu. Sutrašnji meč protiv Katara je u takmičarskom smislu nevažan, ne donosi bodove, ali želimo da u istom ritmu nastavimo kvalifikacije. Da se na najbolji način pripremimo za Portugal", počeo je Stojković.

14:46

Obraćanje uskoro počinje!

13:57

Konferencija za medije na kojoj će govoriti Dragan Stojković i Stefan Mitrović pomerena je za 14.45.

13:36

PIKSI ZA MONDO!

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković je pre nekoliko dana dao ekskluzivni intervju za MONDO u kome se potanko dotakao situacije u državnom timu pred Portugal, a govorio je i o Kristijanu Ronaldu, Aleksandru Mitroviću i mnogim drugim temama.

13:25

DOBRO DOŠLI U MONDO LIVE!

Tačno u 14 časova obratiće se selektor Dragan Stojković Piksi.

Povod je prijateljska utakmica Srbije i Katara koja se igra u četvrtak od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić", a koja je uvertira za događaj nedelje - susret sa Portugalom na "Da Lužu.

Ostanite uz MONDO, pratićemo Piksijevo obraćanje iz minuta u minut.

Ukratko

  • Meč između Srbije i Katara igra se u četvrtak od 18 časova.
  • U prvom meču odigranom u Mađarskoj bilo je 4:0 za Srbiju.
učitaj još +