Stigao je

LEGENDA SE VRATILA U SERIJU A, EUFORIJA NA SEVERU! Pamtimo ga kao STRAŠNOG napadača, a sada dolazi kao trrener

Autor Mladen Šolak

Već u prvoj utakmici igraće protiv ekipe Žozea Murinja.

Izvor: Profimedia

Proslavljeni ukrajinski napadač Andrej Ševčenko vratio se u Seriju A!

Kao što je i bilo najavljeno, legendarni "Ševa" postao je trener Đenove i tako je opet član italijanskog prvenstva, u kojem je bio najbolji strelac u sezonama 1999/2000 i 2003/04 i u kojem je stekao večnu slavu noseći dres Milana.

Sada je na početku nove epizode, koju počinje posle napuštanja selektorske pozicije u reprezentaciji Ukrajine. Ugovor je potpisao do kraja sezone 2023/24.

"Za mene je ovo veoma bitan trenutak u karijeri. Hvala Džošu Vonderu (jedan od novih vlasnika kluba, op.a.) i ostalim ljudima iz kluba što su me vratili u Italiju, zemlju sa kojom sam izgradio posebne veze", istakao je Ukrajinac.

"Đenova je veliki klub, ovo je projekat do kojeg mi je stalo i primarni cilj je da i naredne sezone igramo u ovom rangu. Đenova je najstariji klub u Italiji, to ipak nešto znači i nadam se da ću ovdje dugo da ostanem. Zaista verujem u sve ovo. Smatram da Đenova može da uradi velike stvari u budućnosti. Sećam se, dok sam bio igrač, da sam imao osećaj kao da na Marasiju igram protiv 12 igrača, toliko su im navijači strastveni. Nadam se da i sada mogu da proizvedu takvu atmosferu jer nam je zaista potrebna".

Izvor: YouTube/Printscreen/Genoa Cfc - Official

Na predstavljanju u prvom klubu u trenerskoj karijeri, Ševčenko je upitan i od kojeg stručnjaka je najviše naučio.

"Italijanska trenerska škola je veoma važna, pa je rad sa trenerima poput Karla Anćelotija, Alberta Zakeronija i Ćezarea Maldinija predstavljao sjajno iskustvo. Dolazak u Italiju za mene predstavlja izazov da se nadmećem sa sjajnim taktičarima, što je za mene velika stvar", dodao je Ševčenko.

Ukrajinac će na klupi Đenove debitovati nakon reprezentativne pauze, a već na debiju uslediće spektakl – na Marasi dolazi Roma, pod komandom Žozea Murinja.

"Gajim ogromno poštovanje prema njemu. Njegov dolazak doneo je mnogo italijanskom fudbalu", pohvalno je o "Posebnom" govorio Ševčenko, pred kojim je mnogo posla.

Njegov novi klub trenutno zauzima 17. mjesto u Seriji A uz devet bodova, koliko ima i gradski rival Sampdorija, koja je trenutno na prvoj poziciji ispod crte u zoni ispadanja.