PLASIRALI SE!

NEJMAR KRENUO NA SUDIJU, PA OTIŠAO NA MUNDIJAL: Brazil ide po ŠESTU titulu, ali svi pričaju o ovom sukobu! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

"Nije smeo" da mu dodeli žuti karton...

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Poznato je ime još jednog putnika na Svetsko prvenstvo u Kataru - ono najočekivanije. Brazil je nova selekcija koja je obezbedila plasman na Mundijal.

Naredne godine igraće se 21. takmičenje za prvaka sveta, a Brazilci će 21. put biti u trci za najvredniji trofej i to zahvaljujući pobedi nad Kolumbijom.

Brazil je u noći između četvrtka i petka golom Lukasa Pakete savladao Kolumbiju 1:0, čime je prvi u Južnoj Americi "bukirao" svoje mesto u Kataru naredne godine.

Petostruki svetski šampioni su savladali Kolumbijce posle lepe akcije koja je rezultirala Paketinim udarcem u donji ugao gola gostiju.

Brazil je tako stigao do 11. pobede u 12. kolu, pa su sa 34 boda osigurali mesto na Mundijalu iako do kraja kvalifikacija imaju da odigraju još šest mečeva.

Jedan od detalja koji je takođe obeležio meč je i potez Nejmara, kada se na početku utakmice žestoko bunio kod glavnog sudije, čak je bilo i fizičkog kontakta sa njim, ali prva zvezda "Selesaa" nije dobila javnu opomenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Brazilci su četvrti tim od 32 za koje znamo da će igrati na narednom Mundijalu, posle domaćina Katara, kao i selekcija Belgije i Danske. Evo kakva je sada situacija u južnoameričkim kvalifikacijama gde prva četiri mesta direktno vode u Katar, a petoplasirana ekipa će igrati baraž:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt