Bravo!

ISTORIJA - NIKO KAO ALEKSANDAR MITROVIĆ: Srbin dobio novo priznanje u Čempionšipu, jedan rekord srušio, a drugi juri!

Autor Dušan Ninković

Neverovatne partije u novoj sezoni donele su mu veliko priznanje, po četvrti put u karijeri.

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović ove sezone predstavlja strah i trepet za opdrane u Čempionšipu, a pred njim samo padaju rekordi. Na 17 mečeva u ligi postigao je 20 golova i ima sjajnu priliku da sruši rekord Ivana Tonija koji je postigao 31 gol za celu sezonu.

Pre kraja sezone i eventualnog obaranja tog rekorda, Mitar je srušio drugi. Do sada je delio prvo mesto sa Dvajtom Gejlom, ali je nakon priznanja za najboljeg igrača meseca oktobra usamljen na listi!

Aleksandar Mitrović je rekorder po broju nagrada za igrača meseca u najjačoj drugoj ligi na svetu!

Ova koju je osvojio nakon impresivnih osam golova u oktobru 2021. godine mu je četvrta u karijeri, a to pre njega nikome nije pošlo za rukom.

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije do sada je prestižno priznanje osvajao u martu i aprilu 2018. godine, zatim u oktobru 2019. i sada opet, kada nije bilo prave dileme o tome ko je najbolji igrač lige. Aleksandar Mitrović je dominantno stigao do priznanja i rekorda, a deluje da će ih ove sezone biti još.

Mnogi engleski fudbalski analitičari smatraju da će Mitrović uspeti da postigne više od 11 golova do kraja sezone u Čempionšipu, što bi mu donelo postavljanje novog rekorda. Ukoliko to bude slučaj, moglo bi da se desi da još koji put bude proglašen za igrača meseca, čime bi se učvrstio na prvom mestu liste.

Najjača druga liga na svetu je domaći teren Aleksandra Mitrovića, koji je na 99 mečeva u ovom takmičenju postigao 62 gola!