SJAJNO!

ZVEZDIN GOLMAN VODI KANADU NA SVETSKO PRVENSTVO: Borjan u trenerci sačuvao pobedu, ovo čekaju 36 godina! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Kanađani briljiraju u ovim kvalifikacijama.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se put Kanade ka Svetskom prvenstvu u Kataru, a sve sa kapitenom Milanom Borjanom u timu! Čuvar mreže Crvene zvezde bio je nesavladan u novoj pobedi Kanađana koja ih je učvrstila u borbi za mundijalsku kartu.

KANADA - KOSTARIKA 1:0 (0:0)
/Dejvid 57/

Uspela je Kanada u prvih šest kola da upiše dve pobede i četiri remija, a sada je stigao i treći trijumf. Nakon pobede SAD nad Meksikom, Kanađani su jedina od osam KONKAKAF selekcija koja u ovom ciklusu kvalifikacija ne zna za poraz!

Završen je prvi krug "oktagonala", a Kanada se posle sedam kola nalazi na trećem mestu sa 13 bodova, sa najboljom odbranom i tek četiri primljena gola!

Ovoga puta, zasluge za to idu Milanu Borjanu, koji je bio siguran među stativama domaćeg tima, imao je i jednu dobru odbranu, a neobično je i da je ostao nesavladan noseći trenerku tokom meča, kao što su to golmani nekada davno često činili.

Izvor: Profimedia

No, zasluge za pobedu idu i Džonatanu Dejvidu, koji je u 57. minutu postigao jedini gol na meču.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tako su se Kanađani učvrstili na trećem mestu sa 13 bodova, jednim manje od SAD i Meksika, ali i dva više od Paname. Najbolja tri tima će direktno otići na Mundijal, četvrti će u baraž, a kako petoplasirana Kostarika ima sedam bodova manje od Kanade, jasno je da će Borjan i drugovi biti u odličnoj šansi da se makar nađu u baražu.

Ipak, imajući u vidu kako igra ekipa koju predvodi i Bajernov Alfonso Dejvis, Borjan i Kanada bi naredne godine u ovo vreme mogli da se pripremaju za svoj prvi nastup na Svetskom prvenstvu od 1986. godine.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt