NESTVARNO

32.000 KILOMETARA ZBOG UTAKMICE - I ONI BI TROFEJ PSŽ-A: Ovo je najluđe gostovanje ikada, stižu BUKVALNO s kraja sveta!

Autor Nebojša Marković

Ovo je skoro pa putovanje oko cele planete Zemlje!

Izvor: Profimedia/Google Maps/Printscreen

Bliži se nedelja i utakmica reprezentacije Srbije u Portugalu, u meču koji i jednima i drugima znači sve u borbi za plasman za Svetsko prvenstvo.

Ali kakve priče fudbal ume da piše govori i priča jednog malog kluba koji je zarad njihove "utakmice godine" morao da prevali 16.000 kilometara!

Radi se o Kupu Francuske, u kojem se s vremena na vreme dešavaju neobično duga gostovanja, zbog toga što u njemu učestvuju i klubovi francuskih teritorija.

Tako će AS Venus u subotu odigrati meč Kupa Francuske protiv Trelisaka. Problem? AS Venus je klub sa Tahitija, najvećeg ostrva u Francuskoj Polineziji.

Tako su fudbaleri ovog tima morali da se zapute u avanturu iz Južnog Pacifika sve do Francuske, u srcu Evrope, dugu 16.000 kilometara u jednom pravcu. Tahiti se nalazi otprilike na pola puta između istočne obale Australije i zapadne obale Južne Amerike, pa je jasno o koliko zabačenom ostrvu se radi.

Oni će tako samo zbog odlaska na meč i povratka nazad na Tahiti morati da pređu 32.000 kilometara, što je 80% obima Zemlje na ekvatoru. Dakle, pravi put oko sveta je sačekao ove momke.

Pa ako pobede, ko zna, možda im opet naiđe ovakvo putešestvije...