Ajde, momci!

TANDEM OD KOJEG ZAVISI SRBIJA - MORAJU DA "PREBIJU" BRUNA: Tri uloge za Nemanju Gudelja i Sergej kao jedina pomoć!

Autor Dušan Ninković

Dvojica srpskih fudbalera mogli bi da imaju presudnu ulogu u večerašnjem okršaju za Mundijal.

Izvor: MN Press

Finale, kako to dobro zvuči!

Fudbalska reprezentacija Srbije ima meč loptu za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali da bi stigla na Mundijal lakšim putem večeras u Lisabonu mora da pobedi domaćina. Portugal je iskusna i veoma kvalitetna selekcija, pa svaki detalj može da odluči ishod meča koji ima neverovatnu težinu za oba tima.

Jedan od tandema koji bi u ovakvom meču mogao da ima presudnu ulogu je i duo centralnih veznih fudbalera srpskog tima - Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić.

Portugalci će gotovo sigurno igrati u sistemu 4-3-3, to znači da će direktni rivali Nemanji i Sergeju biti Palinja i Bruno Fernandeš. Ukoliko se Fernando Santoš opredeli za jednog defanzivnijeg veznog igrača poput Danila u startnoj postavi, njega će "vezati" Dušan Tadić i tako srpskom tandemu na sredini terena kupiti brojčanu jednakost. Ali, ni tada neće sve biti idealno...

Iako je Sergej kroz karijeru igrao kao centralni vezni fudbaler, ovo nije njegova prirodna pozicija. U Laciju je navikao da bude ofanzivniji, a tek je Piksi rešio da mu u kontinuitetu daje minutažu u ovakvoj ulozi. Zato će SMS morati da promeni pristup! Od igrača koji je u Italiji slobodan da menja poziciju kako god proceni u trenutku, mora da postane čovek koji će striktno poštovati mesto koje mu je dodeljeno.

Ukoliko dovoljno pomogne odbrani svojim tačnim i pravovremenim postavljanjem na terenu, a pritom uradi nešto u ofanzivi - Sergej će biti najbitniji igrač reprezentacije Srbije!

Ofanzivno će biti samo ispomoć najisturenijoj trojici - Tadić, Vlahović, Mitrović, a defanzivno Nemanji Gudelju koji će imati širok deo terena koji treba pokriti.

Od veznog fudbalera Sevilje očekuje se da bude i četvrti štoper, što je kroz karijeru umeo odlično da radi. Viđali smo u reprezentaciji njegove dobre partije u poslednjoj liniji, ali i odlično spuštanjeu poslednju liniju kada kao vezni igrač između štopera iznosi loptu.

Naravno, očekuje se i pomoć ofanzivnim bekovima na obe strane terena. Bez obzira da li će levo igrati Filip Kostić ili Filip Mladenović, a desno Nemanja Radonjić ili Andrija Živković, svaki od njih je izuzetno prisutan u napadačkim akcijama. Zobg toga će ostajati mnogo prostora, a te situacije pokušavaće da iskoriste Bernardo Silva, Diogo Žota ili bilo koji drugi portugalski fubaler na boku.

Ipak, primarno se očekuje da Nemanja Gudelj zaustavi zvezdu Mančester junajteda. Bruno Fernandeš mogao bi da bude ključan čovek u očima Portugalaca, ali večeras ne sme da se naigra fudbala pored Nemanje Gudelja.

Naravno, to je iz naše perspektive, neće biti lako zaustaviti jednog od najboljih igrača portugalskog tima.

Da bi se to u potpunosti desilo treba da vidimo odgovornog Sergeja, rastrčanog Nemanju i funkcionalnost tandema na čije je stvaranje ponosan Dragan Stojković Piksi.