Fudbal

ŠTO JE MITAR BIO NA KLUPI? E, PA SAD... ŠTA DA VAM KAŽEM! Piksi je VEROVAO i zato idemo u Katar! Gde je limit ovog tima?

Autor Mladen Šolak

Selektor Piksi Stojković ostao je potpuno smiren i posle pobede. Primao je čestitke i ponavljao da je verovao u svoje momke.

Izvor: Twitter/Pritnscreen/@nasaczv

Srbija je uspela! Selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi momci ostvarili su istorijsku pobedu, najveću našeg fudbala još od 2010. i direktno su otišli na Mundijal u Katar 2022.

Posle utakmice, selektor je primao čestitke.

"Po onome što smo pokazali večeras, zaslužili smo da pobedimo. Momci su odifgrali takmičarsku utamicu, sa uverenjem da možemo da pobedimo. Oni su za mene praktično prvaci Evrope sa svim tim igračima. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke", rekao je Stojković za "Sport klub".

"Od početka smo govorili da nas u Lisabonu čeka finale i to se i desilo. Znali smo da je to rezultat koji nas vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, požrtvovanje, taktička zrelost, poštovanje svih principa koje smo tražili. Sve to je dovelo da Srbija treba da bude ponosna. Ne bi se ništa promenilo i da je ostalo nerešeno, momci su zaslužili sve čestitke i Sribjai ma pravo da slavi noćas", dodao je selektor.

Mnogi su bili iznenađeni kada su videli da je Aleksandar Mitrović na početku bio rezerva.

"E, pa sad... Ne znam šta da vam kažem. Moj posao je da osmislim, prenesem igračima, da ih ubedim i sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo, sa te taktičke strane je stručni štab odradio svo  deo posla i igračima je do tančina objašnjeno šta i kako treba da rade na terenu. Bila je prelepa igra. Ma, mi smo verovali u to. Stalno sam govorio da niko od protivnika nema krila i ne leti, to je igra 'deset na deset', pokazali smo veliko srce, volju, motivaciju i na kraju se vratilo i bilo je kako treba".

Piksi je potom dodao...

"Juče su me pitali na konferenciji za 1984. godinu (i poslednju pobedu protiv Portugala, upravo njegovim golom). Rekao sam im da tradicije postoje da bi se rušile, eto posle 37 godina srušili smo tu tradiciju i pobedili smo Portugal u Lisabonu".

Prvi put od 2010. Srbija je pobedila elitnu reprezentaciju. Gde je limit našeg tima?

"Nemamo limit. Posle ovoga ćemo analizirati sve, a sve što je urađeno u prethodnom periodu je urađeno perfektno. Zaslužili smo sve, videćemo za kasnije, ima vremena, imamo potencijal za mnogo veće stvari".