Majstori

PIKSI OTKRIO - OVAKO JE MITROVIĆA UBEDIO DA POČNE SA KLUPE: Otišli smo u jednu šetnju i sve sam mu objasnio!

Autor Nikola Lalović

Selektor Dragan Stojković je nekome kome se veruje, pa čak i kad pravi poteze koje niko ne očekuje.

Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Srbija je na Svetskom prvenstvu i slavilo se sinoć, ali jedan čovek je ostao miran. Onaj koji je ključ svega, koji je poveo Srbiju do velikog uspeha. 

Dragan Stojković Piksi je posle svega što se desilo, gola u 90. minutu i prolaska direktno na Svetsko prvenstvo smiren. Nema euforije kod rođenog pobednika!

"Mislim da smo ispunjeni emotivno. Sve ovo što se desilo mislim da je zasluženo i opet upućujem akterima svega ovoga, igračima. Oni su izneli teret ovih brzih kvalifikacija. ovaj rezultat koji se desio je zaista veliki.Pobediti Portugal na njihovom terenu je zaista fantastično. Osećam se lepo, ali potpuno smireno. Nema mesta nekoj euforiji niti sam ja tip koji nešto slavi. Uživam u ovom suncu i to je to", rekao je selektor Stojković. 

On je šokirao celu Srbiju odlukom da najefikasnijeg napadača u istoriji nacionalnog tima Aleksandra Mitrovića stavi na klupu. Ipak, na kraju je to ispala ispravna odluka!

"Na dan utakmice pre ručka imali smo šetnju ovde iza hotela u jednom parku i kada smo se vraćali u hotel razgovarali smo i rekao sam mu nešto što je on potpuno razumeo i prihvatio naravno moju odluku bez ikakvog pogovora. Iako je rekao da može i da je spreman", počeo je Stojković i onda detaljno objasnio kako je "ubedio" Mitrovića da ostane na klupi.

Nije se bunio Mitrović, nije bilo nikakve sujete i dobro je shvatio poruku - bitno je da bude tu kada se meč bude rešavao!

"Ja sam mu objasnio vrlo čisto i iskreno i rekao sam mu da u toj nekoj formaciji u tom nekom sistemu bolje će biti da ovako počnemo utakmicu. I rekao sam mu da prvo poluvreme je potpuno nebitno i ne rešava ništa. Da je drugo poluvreme period kada će se sve rešiti. Ti budi spreman za drugo poluvreme jer ćemo tu overiti vizu za Katar. I ispalo je tako", ispričao je dan posle meča Stojković.

Neko drugi bi drugačije reagovao, ali ne i napadač iz Smedereva.

"Opet kažem, neko od igrača bi se ljutio, rekao bi što ne igram, vidi ovaj me ne stavlja... Ali zaista ta komunikacoija naša ne samo sa njim nego sa svima je na visokom nivou. Ono što je najvažnije oni mi veruju, uspeo sam da ih ubedim da mi veruju", naglasio je on i ponovio da su svi u timu u sjajnim odnosima i da je atmosfera sjajna:

"Radi se o jako kvalitetnim igračima i ličnostima i zaista otkako sam preuzeo ovaj posao nijedan jedini problem nisam imao sa njima. Ta neka hemija između nas je na visokom nivou. Oni su jako jako talentovani i dolazue u neke godine kada dolaze u igračku zrelost. Ja od njih tek očekujem najbolje", smatra selektor Srbije. 

Mnogi nisu verovatli da je ovako nešto moguće, ali Piksi je po prirodi optimista.

"Ja sam po prirodi optimnista i u ovom poslu moraš da veruješ. jer verovanje ti daje neku posebnu energiju. Ako ste pesimista i stalno ste u strahu, ako imate neku kočnicu, kako mislite da budete pobednik? Uspeh dolazi kao nagrada za neki rad, za nešto u šta verujete- To se desilo u ovim kvalifikacijama. Nije samo ova utakmica to pokazala, mislim da je od prve utakmice pa do ove poslednje vladalo to verovanje."

Prokomentarisao je i predviđanja Emira Kusturice pre meča, koja su se na kraju ostvarila. 

"On je veliki umetnik ili filozof, puno ga cenim. Jedan od retko pametnih ljudi. Video sam to šta je izjavio i bio je u pravu. Ronaldo se nije video... Mislim ja sam ga video, ali nije bio toliko opasan i pogodio je da ćemo pobediti", osvrnuo se na to Stojković. 

Što se tiče nastupa u Kataru, za kraj je imao jednu zanimljivu misao.

"U svakom slučaju ovo je tek početak nečega i to sam i nedavno rekao. Katar će biti jedna pozorišna predstava gde moramo da odglumimo najbolje moguće", završio je Piksi!

Dragan Stojković Piksi posle pobede
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije