Veliki uspeh

ON TO KAD URADI, MOŽE U BOLNICU DA ME OTERA! Piksi pred meč "orlovima" ovako pričao o taktici - Svi prasnuli u smeh!

Autor Nikola Lalović

Dragan Stojković Piksi - harizma, humor, veličina. Sve u jednom.

Izvor: Youtube/FSS/Screenshot/MN Press

Dragan Stojković Piksi nam je doneo dve stvari - Piksizam i Svetsko prvenstvo

A dan nakon što je njegov tim usred Lisabona srušio Portugal i uspeo da izvadi vizu za Katar, on je otvorio dušu i pričao o nekim nepoznatim detaljima pripreme meča. 

Dan pred utakmicu sa Portugalom svi igrači Srbije izašli su sa kolektivnog sastanka nasmejani, a razlog tome je bio sam selektor. 

"Ja nisam od trenera koji su, koji traže samo disciplinu. Normalno, uvek disciplina mora da bude prisutna. Rekao sam im prvo onu poslovicu: Što možeš da uradiš danas ne ostavljaj za sutra, to se odnosilo na ovu utakmicu", otkrio je Stojković. 

A potom je objasnio šta želi od svojih igrača, kakav fudbal i stav, što je oduševilo ekipu i nateralo je u smeh.

"A onda tražeći od njih ono što vežbano i što hoću da vidim, a to je taj pas, igra kratkih pasova, dobra pozicija, u sistemu da stojimo kako treba... Rekao sam da ta igra mora da ide pas, pas, pas, a onda kad nemate gde, vratite Rajkoviču. Onda on krene da zalama, jednog, pa drugog i tako može u bolnicu da me otera. I onda je nastao smeh", priča Piksi.

Bio je veliki igrač, sada je ozbiljan trener i jasno mu je da pod tenzijom igrači ne mogu da daju svoj maksimum. 

"To su lepe stvari i na kraju krajeva igrače koji su pod tenzijom, pod stresom morate i da opustite", dodao je on. 

Prvo je objasnio kako je ubedio Aleksandra Mitrovića da počne meč sa klupe, a onda se osvrnuo na to što je upravo Mitrović pre godinu dana promašio penal protiv Škotske. 

"Upravo tako, meni je drago zbog njega, jer mogu da zamislim šta se to desilo protiv Škotske i kako se on osećao. To su jako veliki stresovi za igrača kada mu se tako desi neki peh, ali evo, ovo sinoć je naplaćeno sa debelom kamatom. Kako u korist njegovu, tako i u korist cele Srbije", dodao je on. 

Sergej Milinković-Savić dugo nije uspevao da se uklopi u tim Srbije, a sada konačno igra veliku ulogu. Sadašnji selektor "orlova" nije imao nikakve dileme o njemu ni kada je bio u dalekoj Kini.

"On je uvek za mene bio veliki talenat, veliki igrač i tu ja apsolutno nemam nikakvu dilemu. Bile su neke priče pronaći mu mesto, pa ne znaju gde da ga stave... Ja te stvari nisam mogao da razumem, ali se nisam mešao, jer sam tad bio u Kini. Nisam želeo da komentarišem, ali nemoguće je ne pronaći mesto dobrom igraču. A on ne da je dobar igrač, nego je neverovatan talenat i u godinama je kada je vrlo mlad i od njega tek treba očekivati neki zenit", završio je selektor Stojković. 

Dragan Stojković Piksi posle pobede
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije