Trubači, navijači, SPEKTAKL

DAJTE NAM BRAZIL NA SVETSKOM PRVENSTVU! Heroje dočekali trubači - ovo je SVE zbog Piksija, kaže JUNAK Mitrović!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Pogledajte kako je izgledao doček za "orlove" posle istorijskog uspeha!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Heroji su se vratili kući! Reprezentacija Srbije stigla je u Beograd iz Lisabona, nakon najveće pobede srpskog reprezentativnog fudbala još od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. i trijumfa protiv Nemačke. I dočekani su sjajno!

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u znak zahvalnosti i poštovanja prema ekipi i stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića Piksija formiran je vodeni luk. Ispod tog luka, prošao je avion koji je nosio učesnike Svetskog prvenstva od mesta uspeha u Lisabonu, do glavnog grada, gde će se narednih godinu dana željno iščekivati početak Mundijala u Kataru.

Avion je prizemljen oko 20.30, a nedugo potom fudbaleri i stručni štab izašli su pred veliki broj fotoreportera, novinara, navijača...

Odmah posle Piksija iz aviona izašli su kapiten Dušan Tadić, golgeter Aleksandar Mitrović, Stefan Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Nikola Milenković, Andrija Živković, Aleksa Terzić, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije...

Selektor je potom stao pred novinare.

"Čekali smo da se vratimo i dočekali smo, atmosfera je odlična, sve je u najboljem redu, sve što je urađeno je zasluženo i Srbima ima pravo da slavi. O čemu sad sanjam? Da odem do kuće. Previše je bilo i pritiska i od rezultata i od igre, ali najvažnije je da smo reprezentovali našu zemlju na najbolji mogući način", rekao je Piksi.

"Nema limita. Ovim igračima tek predstoji lepa budućnost. Pitajte malo i njih nešto", dodao je Stojković, dok su iza njega sve glasnije odjekivali zvuci truba.

"Imamo vremena da večeras proslavimo, pa ćemo videti", rekao je Aleksandar Mitrović posle dolaska. "Selektor je uticao na ovo, doneo je novu energiju, nešto novo, što nismo imali, velike zasluge su njegove. Izvukao je najbolje iz svakog igrača, napravio tim, kolektiv. Šta da kažem? Veliko veče i kada vidim ovo, da nam motivaciju da guramo i da nižemo nove uspehe", rekao je Mitrović.

Pre godinu dana Mitar je bio tragičar penal-serije protiv Škotske za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Od tog penala je prošlo teških godinu dana, sve se vratilo i naplatilo. Sad ide lepih godinu dana priprema za Mundijal. Ostvarili smo cilj, a sad postavljamo nove ciljeve, da uživamo i da se pripremamo za ono što prestoji. Brazil na Svetskom prvenstvu? Ma, možemo protiv svih i želimo da igramo sa svima, da se nadmećemo, pa da vidimo dokle možemo da guramo", dodao je Mitar.

Dušan Tadić je takođe istakao selektorov doprinos.

"Treba istaći i stručni štab, zadovoljstvo je videti bivše igrače, sigurno da to mnogo znači, vidi se uticaj selektora i nebitno nam je protiv koga igramo, protiv svakoga hoćemo da pobe"Odimo. U prošlosti smo uvek razmišljali o drugima, a ne o sebi, sad mislimo o sebi, ne interesuje nas ko je na drugoj strani, zato su oni i pali. Napokon velika ekipa".

Da li mu se sviđa izreka "PIKSIZAM"?

"Mislim da je baš lep izraz", rekao je Tadić kroz osmeh.

Podsetimo, mada već ceo svet dobro zna reprezentacija Srbije plasirala se na Mundijal golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu utakmice na stadionu Benfike, čime je poslala Portugalce u baraž za odlazak u Katar u jesen 2022.

Pred "orlovima" je sada veče za slavlje, kao što se prošle noći slavilo na ovdašnjim trgovima.