PRVI TRENER OTKRIO

OVDE JE ALEKSANDAR MITROVIĆ POČEO KARIJERU: Dali mu nadimak po LEGENDI - odveli ga u Partizan, pa dao 5 golova na debiju

Autor Nebojša Marković

Prvi trener iz dečačkih dana najboljeg strelca u istoriji reprezentacije otkrio je kakvi su bili počeci junaka Orlova.

Izvor: MN Press/TV Prva/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh u nedelju uveče plasmanom na Svetsko prvenstvo, savladavši Portugal u Lisabonu 2:1.

Heroj tog podviga bio je Aleksandar Mitrović, strelac pobedonosnog pogotka u 90. minutu, a od tada svi pričaju o najboljem strelcu u istoriji reprezentaciji Srbije. Sada znamo i gde je i kako Mitrović načinio prve fudbalske korake!

Svi već odavno dobro poznaju karijeru Aleksandra Mitrovića, koji je kao tinejdžer stigao do prvog tima Partizana, a onda i A tima reprezentacije Srbije.

Prvi gol za Orlove je postigao protiv Hrvatske u Beogradu i nagovestio velike stvari, ali njegovi prvi dani bili su načinjeni u okolini Smedereva. Mitrović je ljubav prema fudbalu počeo da pokazuje na terenu u FK Jedinstvo.

"Njegovi prvi dani su bili kada je došao sa grupom dečaka i kada je prvi put počeo da igra, video sam da će biti jedan od najvećih talenata na ovom prostoru", počeo je Mitrovićev prvi trener Vojkan Rakić za TV Prva.

"Trenirao je kod mene tri godine, posle sam ga prosledio u FK Smederevo, sa kojima sam imao saradnju. Posle toga odvodimo ga njegov otac Ivica i ja u Partizan, na probni trening gde je dao pet golova. A ovde u ligi petlića, u nezvaničnoj ligi, dao je 22 gola. Na prvom treningu u Smederevu je dao tri gola, tako da je sam pokazivao znanje i umeće već tada."

Pogledajte gde je Mitrović načinio prve fudbalske korake:

Mitrović je od svog prvog trenera kao dečak dobio zanimljiv nadimak.

"Od mene je dobio nadimak Gerd Miler, po slavnom nemačkom reprezentativcu. Imao je takav osećaj, krasile su ga brzina i čvrstina, veliki rad. Lepo vaspitano dete koje kad je otišao, kao da sam izgubio sve. Bilo mi je jako teško. Dolazili smo zajedno na trening, stalno smo se družili, ali da bi uspeo da ide dalje moralo je tako. Njegov otac Ivica je pomagao oko svega, oko organizacije škole fudbala. A on je počeo ovde u FK Jedinstvo", kaže Vojkan Rakić.

On navodi i da je znao da će Mitrović napraviti veliku karijeru.

"Ja sam samo čekao trenutak kako da ga prosledim dalje. On je bio tu morao da bude do osme godine, roditelji su mu radili i morao je da bude ovde. Ja sam tada rekao da će da napravi karijeru kao Dejan Stanković iz Zvezde. Mi smo svi ponosni ovde na njega, posebno ovo naselje Lipska rampa, Smederevo, Radinac, sva ova sela okolna. Svi ga volimo i lepo je primljen i ponos je ovog grada", rekao je Vojkan Rakić o Aleksandru Mitroviću.

Evo kako je Mitrović slavio pobedu protiv Portugala u Lisabonu: