SLAVNI IGRAČ OTKRIO

OVAJ DOGAĐAJ JE PROMENIO MITROVIĆEVU KARIJERU, A NISTE ZNALI: Danas je LEGENDA Srbije, a tada je došao da "popuni broj"!

Autor Nebojša Marković

Nekadašnji reprezentativac Albert Nađ otkrio je koji momenat je bio važan u razvoju Aleksandra Mitrovića, da postane ono što je danas postao - najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima.

Izvor: MN Press

Uspela je fudbalska reprezentacija Srbije da napravi veliki uspeh i plasira se na Svetsko prvenstvo u Katar! Podvig Orlova u Lisabonu znači da svi u Srbiji sada željno iščekuju žreb za Mundijal, pošto je selekcija Dragana Stojkovića Piksija izbegla pravi pakao u baražu.

Za to vreme, bivši reprezentativac Albert Nađ imao je šta zanimljivo da kaže o junaku Orlova Aleksandru Mitroviću, otkrivši važne detalje iz karijere napadača.

Mitrović je postigao pobedonosni gol koji je Srbiju odveo na Mundijal, a imali smo prilike i da saznamo gde je počeo karijeru najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Nađ se prisetio vremena kada je Mitrović bio tinejdžer, otkrivši šta je u velikoj meri uticalo na njegovu karijeru.

"To je događaj koji je promenio Mitrovićevu karijeru, kada je on prelazio iz kadetske u omladinsku selekciju Partizana", počeo je Nađ o Mitroviću u emisiji "Jutro" na TV Prva.

"U tom momentu, ljudi koji su vodili tu selekciju, procenili su da je on po nekom redosledu tek treći-četvrti napadač. Radio sam tada kao koordinator FK Partizan, znao sam ga i od ranije jer sam gledao utakmice mlađih kategorija. Trener Teleoptika je tad bio Vuk Rašović i falio im je jedan igrač za neku prijateljsku utakmicu, da mogu da odigraju 10 na 10, što se kaže. Predložio sam Vuku da pozove Mitrovića i na njegovu i našu sreću, najveći mogući "krivac" za uspeh Mitrovića je Vuk Rašović", objašnjava Nađ.

Mitrović je posle toga brzo stigao i u Teleoptik i prvi tim Partizana, odakle je njegova karijera išla uzlaznom putanjom. Nađ je objasnio i zbog čega je Rašović bio važan za karijeru Mitrovića, ali i zašto je sjajni napadač nastavio da napreduje.

"Vuk ga je usmerio, pokazao mu neki put, jer je Aca posle nekih šest meseci zaigrao za prvi tim. Ali nije to sve zato. Mitrović prepoznaje kod sebe šta je ono što može da radi i što ne može. On zna da nije Ronaldo, on zna da nema taj neki dribling, ali je fenomenalan igrač koji u šesnaestercu radi sve, fenomenalan je na prekidima i u duel igri. I to što ume da radi, usavršava svaki dan."

Nađ je na kraju istakao i šta je bilo presudno kod reprezentacije Srbije da se plasira na Mundijal.

Izvor: MN Press

"Evidentno je da je Dragan Stojković uneo to nešto što je falilo reprezentaciji, pre svega samopouzdanje, da veruju da imaju kvalitet. Taj odnos između njega i igrača... Kao kad je rekao igračima posle pobede "da li ste vi normalni?" Verujem da nikad niste videli da neki trener na takav način komunicira sa svojim igračima, naravno, to je sve bilo u šali. Video se osmeh i samopouzdanje i vera da mogu da naprave nešto. To je samopouzdanje koje su igrači počeli da imaju u sebe - da odemo u Lisabon i pobedimo Portugal na njihovom terenu", rekao je Albert Nađ.

(MONDO/TV Prva)