Sjajna priča!

HIT SNIMAK IZ LISABONA! ISPLIVAO RAZGOVOR PIKSIJA I MITRA: Selektor mu sve objasnio - spremi se da REŠIŠ! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Selektor imao poverenja u napadača, a gogleter Fulama verovao Piksiju pre meča.

Izvor: Instagram/nebojsa_petrovic_10

Aleksandar Mitrović postao je heroj Srbije nakon pobedonosnog gola u Portugalu - kao što je Milutin i pretpostavio, i trijumfa koji je našem nacionalnom timu doneo put na Svetsko prvenstvo. Kao i mnogo puta ranije u dresu reprezentacije, Mitar se našao na pravom mestu i pogodio mrežu rivala.

Napadač Fulama počeo je susret na klupi za rezerve, što je bila neočekivana odluka Dragana Stojkovića Piksija. Selektor je kasnije objasnio kako je predstavio golgeteru da neće početi susret, a pojavio se i snimak tog razgovora.

U šetnji kroz park nedaleko od hotela u kom je bila smeštena reprezentacija, Piksi je iskoristio trenutak da nasamo porazgovora sa Aleksandrom Mitrovićem.

"Objasnio sam mu da je prvo poluvreme nebitno i da ništa ne rešava, da se fokusira na drugo, uđe i reši. Neko bi se naljutio, on je prihvatio bez pogovora jer mi veruje", rekao je Piksi u objašnjenju ove odluke.

Pogledajte kako je to izgledalo:

"Komunikacija je zaista na visokom niovu. Najvažnije je da mi veruju, uspeo sam da ih ubedim u to", dodao je Dragan Stojković.

U razgovoru sa medijima Piksi je otkrio još neke detalje razgovora sa fudbalerima u danu utakmice. Ispričao je anegdotu iz svlačionice, u kojoj se našalio na račun Predraga Rajkovića, što je izazvalo smeh!

"Rekao sam im da budu strpljivi, samo pas, pas, pas... Ako nemaju kome, onda nazad Rajkoviću. A ti Rajkoviću onda kreni da driblaš, pa me pošalji u bolnicu", rekao je selektor.

Srbija je pobedom nad Portugalom izborila direktan plasman na Mundijal u Kataru koji se igra naredne jeseni, a Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači moraće kroz veoma težak baraž da izbore jednu od tri dodatne vize.