Problem!

SRBIJA JEDVA IZBEGLA DEBAKL, ALI SE KATASTROFA NASTAVLJA: Očajne kvalifikacije Orlića i još jedan poraz!

Autor Dušan Ninković

Mnogo loših rezultata za mladu reprezentaciju u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Izvor: MN Press

Nastavljaju se katastrofalne kvalifikacije za mladu reprezentaciju Srbije!

Orlići su poraženi u Ukrajini (2:1), a debakl na gostovanju sprečio je mladi golman Crvene zvezde Miloš Gordić koji je odbranio penal i još niz odličnih prilika domaćeg tima. Da danas nije bio izuzetno raspoložen, Srbija bi doživela težak i veoma ubedljiv poraz.

Ovako, Srbija je čak bila i blizu iznenađenja. Mitrović je u 78. minutu pogodio za 1:1 i najavio da bi mogao da se osvoji bod u Lavovu, ali je odbrana kapitulirala tri minuta kasnije, što je bio i poslednji pogodak na meču. Ukrajinci, koji su sada veoma blizu da osiguraju drugu poziciju u grupi, stigli su do pobede.

Srbija više gotovo da nema šansi za dobar plasman u ovim kvalifikacijama. Nakon šest odigranih kola Orlići imaju samo jednu pobedu i pet osvojenih bodova, a ispred na tabeli su čak i Farska Ostrva sa kojima smo remizirali u prethodnoj rundi.

Mlade reprezentativce i buduće zvezde seniorskog tima Srbije tokom ovog kvalifikacionog ciklusa nije uspela da probudi ni promena selektora. Otišao je Zvonko Živković, na njegovo mesto došao Aleksandar Rogić, ali to nije donelo pomak u prvom trenutku.

SRBIJA: Gordić - Eraković, Marković, Čestić, Šehović - Milosavljević (od 46. Lukić), Topić (od 83. Milovanović), Stanić (od 67. Đerlek) - Pantović (od 46. Stuparević), Tedić, Stevanović (od 67. Mitrović).