Impresivno!

U LOZNICI IGRA HIT KUPA SRBIJE, A BIĆE JOŠ BOLJE: Plan je da postanu regionalni centar! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Loznica dobija fantastičan stadion, a pre nego što on bude izgrađen na sebe pažnju privlači dobrim rezultatima.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Loznici se gradi impresivan stadion, a na klupi istoimenog kluba sedi Dragan Mićić, čovek sa kojim smo nedavno "pretresli" čitavu njegovu karijeru. Već nekoliko godina tim sa obale Drine takmiči se u Prvoj ligi Srbije, a kako smo saznali od domaćina, cilj je uskoro i napad na Superligu!

Planovi su veliki, ali Loznica i danas ima čime da se pohvali. Momci u zelenim dresovima su hit Kupa Srbije, u kojem su eliminisali Čukarički i plasirali se među najboljih 16 timova u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Kao što nam je rekao Dragan Mićić, Superliga će postati cilj tek kada izgradnja stadiona bude gotova, a do tada Loznica može da mašta o uspesima u Kupu Srbije.

"Pokušaćemo svaku utakmicu da odigramo kvalitetno", kaže nekadašnji golgeter Crvene zvezde.

Pogledajte kako izgleda stadion u izgradnji:

On je već godinama u trenerskoj ulozi, a posao u Loznici prvi mu je u Srbiji. Radio je pre toga u tri kluba iz Republike Srpske, a ovo mu je treća sezona na klupi zeleno-belih.

"Tri godine su ozbiljan staž za Prvu ligu Srbije. Što se tiče ljudi sa kojima radim, nemam šta da kažem. Od početka prethodne sezone u Prvoj ligi Srbije, jedini sam trener koji nije smenjen. Svi su u nekom trenutku menjali trenere, u mene su imali poverenja. I nikad mi se nisu mešali u posao", rekao nam je Mićić.

Kada trener može da radi na miru, dođu rezultati.

Čukarički je verovatno malo potcenio drugoligašku ekipu, a Mićić idealno sklopio kockice na terenu. Ipak, to ih nije poremetilo. I dalje razmišljaju o gornjem delu tabele u Prvoj ligi Srbije.

"Imamo prostora da napravimo iskorak, da napredujemo. Nismo najbolje startovali, ali imamo dobru ekipu. Siguran sam da ćemo na kraju sezone biti u gornjem delu tabele, pošto je naš cilj plej-of. Probaćemo tamo da se izborimo za što bolje mesto. Imamo dobre igrače, upravu koja nas podržava i siguran sam da ćemo ostvariti zacrtani cilj", rekao je šef stručnog štaba Loznice.

Fudbaleri Loznice treniraju i igraju utakmice u Klupcima, na terenu Radničkog:

Deo velikih planova u narednom periodu jeste i podmlađivanje tima.Trenutno pažnju privlači Milan ilić, desni bek kojeg je kupila pa vratila na pozajmicu Crvena zvezda, a u budućnosti će morati da bude još mladih igrača.

"Mi smo trenutno iskusna ekipa, nemamo mnogo mlađih igrača. Nismo imali mogućnost, situacija je takva. Ispali bismo iz lige da smo se ove sezone fokusirali na na mlade igrače", govori nam naš domaćin.

Za to znaju rešenje. Zapadna Srbija, ali i pogranični delovi Republike Srpske puni su talenta. Svi ti momci imaće želju da uskoro igraju za Loznicu, samo da se srede uslovi.

Dobijanje velelepnog stadiona od 8.000 sedećih mesta, sa pokrivenim tribinama, grejačima podloge, ugrađenim sistemom zazalivanje, pomoćnim terenom koji ima veštačku travu,... Sve će to biti uslovi kakvi ne postoje u okolini.

Loznica kao grad sporta planira da postane regionalni centar za fudbalske talente!

(MONDO - Dušan Ninković, Uroš Arsić)

/Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske uprave Grada Loznice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva./