ŠTA SE DEŠAVA

LUDA KUĆA U BiH - IZBACILI PJANIĆA, PA POVUKLI SAOPŠTENJE: Uhvaćen u provodu, selektor besneo na novinare!

Autor Milutin Vujičić

Brojni navijači su zamerili Miralemu Pjanuću to što je fotografisan tokom izlazaka u glavnom gradu BiH tokom priprema reprezentacije.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev odlučio je da Miralem Pjanić ne bude u sastavu za poslednji kvalifikacioni meč sa Ukrajinom, međutim ubrzo je saopštenje povučeno.

Saopšteno je da je razlog nedisciplina fudbalera Barselone, međutim u međuvremenu se nešto desilo i to je obrisano.

"Ne treba da zaboravimo činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da oseća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba da shvatimo kao posledicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u poslednjih godinu dana karijere", navedeno je u obrisanom saopštenju Saveza.

Pjanić je zaradio brojne zvižduke prilikom izlaska iz igre u utakmici protiv Finske. Igru je napustio u nastavku susreta u trenucima kada je BiH imala zaostatak od dva gola, a s tribina Bilinog polja čuli su se zvižduci, što je bio jasan pokazatelj koliko su navijači nezadovoljni igrom.

Takođe, brojni navijači su zamerili to što je fotografisan tokom izlazaka u glavnom gradu BiH tokom priprema reprezentacije u prethodnih sedam dana.

Nakon poraza Bosne i Hercegovine u poslednjem kolu kvalifikacija, oglasio se i selektor Ivajlo Petev koji je ušao u raspravu sa novinarima zbog pitanja o Miralemu Pjaniću.

"To je moja odluka, odlučio sam da danas ne bude u ekipi. Razgovarali smo i to je to. Ne mogu sad da vam kažem više o ishodu razgovora. Znam da imate mnogo pitanja o tome. Ja njega cenim kao čovjeka, kao igrača, to je bio dogovor između nas i videćemo šta će biti u budućnosti", rekao je nervozni selektor iz Bugarske.

Podsetimo, meč je obeležio i bizaran incident na tribinama kada su navijači Bosne i Hercegovine napali Ukrajince jer su mislili da drže srpsku zastavu, dok je to bila zastava Rusije okrenuta naopačke.