Idol!

DANAS JE ZVEZDA BARSELONE, A KAO DETE JE HTEO DA BUDE ĆELAV: Obožao je legendu, pa želeo kao on!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler bio je oduševljen kako Inijesta igra za Barselonu.

Izvor: Profimedia

Danas je fudbaler Barselone, a pre samo nekoliko godina Pedri (18) je u igrače tog tima gledao kao u nešto nedodirljivo. Igra kao centralni vezni, pa nije čudo što mu je tokom odrastanja idol bio andreas Inijesta.

Koliko je voleo da gleda nekadašnjeg fudbalera Barselone i dugogodišnjeg reprezentativca Španije pokazuje i to što je kao dečak želeo da bude ćelav - upravo zbog njega!

"Bio sam kod frizera sa svojim ocem, a na televiziji je bila Barselonina utakmica. Rekao sam 'Hoću frizuru kao Inijesta'. Moj otac to nije dozvolio, rekao je 'Nećemo to uraditi jer je inijesta ćelav'.", ispričao je mladi fudbaler.

On je već sa 18 godina standardan u timu Barselone, a prethodne sezone bio je jedan od fudbalera koji su odigrali najviše mečeva u čitavoj Evropi. Takođe, tokom leta je bio deo reprezentacije Španije na Evropskom prvenstvu, ali i Olimpijskim igrama gde ne igraju seniorski timovi.

I ove sezone je jedan od najvažnijih fudbalera Barselone, a očekuje se da takvu ulogu ima i kod novog trenera Ćavija, koji veoma poštuje momke koji su ponikli u klubu.