AUH!

BOMBA SRPSKOG GOLMANA, IDEMO NA EURO: Pogodio preko celog terena! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan pogodak čuvara mreže Momčilovića bio je veoma bitan za plasman.

Izvor: YouTube/Printscreen/Arena Sport TV

Neverovatan pogodak golmana Nemanje Momčilovića na gostovanju Srbije u Belorusiji! Futsal reprezentacija obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo pobedom (3:2), a za to je zaslužan i golman srpskog tima, koji je postigao pogodak preko celog terena!

Iako na snimku deluje da Momčilović nije planirao baš ovako da pogodi, golman Belorusije ostao je u čudu kada je lopta nakon udarca u prečku završila iza njegovih leđa. Njemu je delovalo da taj udarac ide preko gola, ali je napravio veliku grešku.

Bio je ovo pogodak za 2:0, a konačan rezultat susreta je sličan kao pre dva dana kada su naši reprezentativci na svom terenu stekli prednost (3:1). Uz dve pobede reprezentacija je uspešno prošla kroz baraž i plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Ovako je to izgledalo:

Najbolji trenutak meča dogodio se na četiri minuta do kraja prvog dela igre, a Momčilović je u tim momentima morao da se oslobodi lopte. Nije imao mnogo vremena da loptu pošalje na protivničku polovinu, pa je umesto neke kombinacije dao dugačak pas.

Ispostavilo se, pravo u mrežu domaćeg tima.

Pogledajte majstoriju Momčilovića:

Gol Momčilovića protiv Belorusije
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Evropsko prvenstvo u futsalu igraće se 2022. godine u Groningenu i Amsterdamu, a Holandija će najbolje evropske futsalere ugostiti između 19. januara i 6. februara. Srbija je poslednji učesnik koji je obezbedio plasman.

Žreb je već održan i Srbija će igrati protiv Holandije, Ukrajine i Portugala.