Lep gest!

VELIKO PRIZNANJE ZA MIHU - DOBIO JE KLJUČEVE GRADA: U Bolonju pobedio tešku bolest, sad je njen počasni stanovnik!

Autor Dušan Ninković

Siniša Mihajlović postao je danas počasni građanin Bolonje.

Izvor: Profimedia

Trener fudbalera Bolonje i jedan od najplaćenijih stručnjaka u Italiji Siniša Mihajlović postao je danas počasni stanovnik grada u kojem radi!

Ključeve grada Srbinu je danas uručio Mateo Lepore, a Mihajlović se tom prilikom zahvalio svima koji su bili uz njega kada mu je bilo najteže u životu.

Nekadašni selektor Srbije baš u ovom gradu je proslavio svoj "drugi rođendan", pošto je kao trener Bolonje saznao da boluje od leukemije. Zbog teške bolesti morala je da bude izvršena transplatacija kpštane srži, a prethodno je Mihajlović prošao kroz dva ciklusa hemoterapije.

"Sudbina je htela da se razbolim u Bolonji, gde se nalazi jedan od najpoznatijih svetskih centara za lečenje obolelih od raka. Svima kažem - nemojte da se stidite teških trenutaka. I oni su deo naših života, treba da naučimo da živimo sa svojim problemima, a ne uz njihovo odsustvo", poručio je Mihajlović, koji obavlja drugi mandat na klupi Bolonje.

Prvi je trajao 22 utakmice, od novembra 2008. do aprila 2009. godine, a na stadion "Renato dal'Ara" se vratio u januaru 2019. godine i ekipu u drugom mandatu vodio na 99 utakmica u svim takmičenjima.

Ugovorom je za klub vezan do kraja juna 2023. godine.

Mihajlović je nedavno dobio još lepih vesti, pošto je po prvi put postao deda. Njegova ćerka dobila je dte sa italijanskim fudbalerom Alesandrom Voljaćom, a prvi susret deda Siniše i bebe bio je posebno dirljiv.