Otišao sa terena

MISLIO SAM DA JE MITAR PROMAŠIO, NISAM MOGAO DA GLEDAM: Piksi otkrio što je otišao sa terena - bilo je to PREVIŠE!

Autor Mladen Šolak

Selektor se još jednom osvrnuo na spektakularnu pobedu u Lisabonu i gol odluke.

Izvor: RTS/PrintScreen

Reprezentacija Srbije napravila je istorijski uspeh pobedom u Portugalu, a dok se još sležu utisci spektakularne pobede u Lisabonu selektor Dragan Stojković Piksi gostovao je na Radio-televiziji Srbije.

On je podsetio da je verovao u uspeh od marta, kada je preuzeo ekipu i da je bio siguran da "orlovi" imaju kvalitet da osvoje prvo mesto i da direktno odu na Mundijal.

"Bio sam siguran u to, i uspeo sam da taj optimizam prenesem na igrače", rekao je Stojković na Javnom servisu.

Piksi je otkrio šta je rekao igračima pred polazak na stadion.

"Svaka priprema utakmice traži određenu dozu koncentracije i strategije. Naša taktička opredeljenost - da igramo napadački fudbal, donela nam je to što ja želim da vidim - da Srbija bude lepršava, lepa, koncentrisana, napadački raspoložena... Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam im da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Apsolutno nas ne interesuje ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i ono što možemo da uradimo", dodao je Stojković.

Poznato je već da u poslednjim trenucima nije bio na klupi.

"Poslednja četiri minuta sam bio u našoj svlačionici, bilo je to previše za mene... Mislio sam da je lopta pogodila spoljni deo mreže, ali kada sam video naše igrače, jasno mi je bilo da je to gol koji nas vodi na Svetsko prvenstvo, koji nam ostvaruje snove. Kada sam video četiri minuta nadoknade, otišao sam u svlačionicu. Stadion nije podrhtavao, što znači da ide u dobrom pravcu", rekao je Piksi.

Na podsećanje da je nešto slično uradio i Ivica Osim 1990. tokom penala protiv Argentine, Piksi je dodao...

"To su stresne stvari... Jednostavno sam želeo da pronađem svoj mir. Bio sam siguran da nas taj gol vodi na Mundijal i nisam želeo da mi se ti snovi pokvare", objasnio je selektor.

Stojković je govorio i o stilu svog tima.

"Ova Srbije je pokazala novo lice, fudbal kakav ja volim da vidim - fudbal koji zrači lepotom, na nivou svetskih ekipa. Zašto su oni bolji od nas? Ja to ne prihvatam", rekao je Piksi.

Do Mundijala je ostalo godinu dana, a šef struke "orlova" veruje da je to dovoljno vremena za pripremu.

"Verujem da će ovo Svetsko prvenstvo biti spektakularno", poruka je Dragana Stojkovića Piksija.