Fudbal

DA SU MI REKLI DA ĆU BITI POSLEDNJI, NE BIH VEROVAO: Piksijevo veliko obećanje - MORAMO da srušimo i tu tradiciju!

Autor Mladen Šolak

Stojković hoće da prekine još jedan crni niz srpske reprezentacije!

Izvor: MN Press/TV Prva Screenshot

Euforija zbog direktnog plasmana reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru se ne stišava, a selektor "orlova" Dragan Stojković u petak je tim povodom gostovao na TV Prva sa šefom struke košarkaša Partizana, legendarnim Željkom Obradovićem.

"Žoc" je otkrio da je Piksiju odmah posle pobede čestitao veliki uspeh, a Piksi je u svom stilu najavio nove velike stvari koje će napraviti sa reprezentacijom - plasiraće se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024!

Neverovatno zvuči podatak da je Dragan Stojković Piksi bio kapiten naše poslednje reprezentacije koja je nastupila na Evropskom prvenstvu. Bilo je to 2000. godine i od tada je naš tim propustio čak PET kontinentalnih turnira!

"Da mi je neko rekao da sam ja taj poslednji koji će igrati Evropsko prvenstvo 2000, ne bih mu verovao, ali eto i to je moguće", rekao je Piksi u emisiji. "I tu tradiciju moraćemo da srušimo. Eto, to vam je tako", dodao je Stojković uz osmeh.

U svom, optimističnom stilu, Stojković je poručio svima da moraju da veruju u reprezentaciju.

"Srbija mora da igra najlepši fudbal, da pleni i tu smo mi da usrećimo naciju. Daćemo sve od sebe i nećemo se predati nikad, jer imamo pobednički mentalitet. Srbija mora da veruje", poruka je selektora koji je sa timom napravio spektakularan uspeh plasiravši se na Mundijal preko velikog favorita - Portugala.

Nakon što je pod njegovim vođstvom taj rival pao posle čak 37 godina, vreme je i da Srbija ode na EURO posle skoro dve i po decenije.