Fudbal

ZVEZDA "SIPALA BENZIN" PRED PAKLENI RASPORED: Dejan Stanković bez ČETVORICE na gostovanju!

Autor Mladen Šolak

Trener Zvezde otkrio kakva je situacija u ekipi pred naporni ritam u finišu prvog dela sezone.

Izvor: Youtube/Crvena zveda/printscreen

Posle uspešnog gostovanja Inđiji u utakmici Kupa Srbije, Crvena zvezde okreće se još jednoj utakmici van svog terena - susretu protiv Mladosti u Lučanima.

Dejan Stanković je u najavi nedeljnog gostovanja rekao da neće moći da računa na četvoricu igrača.

"Ne možemo da računamo na Sanoga i Velju Nikolića još. Oni su van stroja, kao i Dioni i Pipo. Svi su odsutni zbog povreda, a ostali će biti na raspolaganju", rekao je on.

Stanković je otkrio i da je Gelor Kanga prošao teške porodične trenutke.

"Preminuo mu je otac, dobio je od kluba i nas podršku, svo vreme da bude sa svojom familijom u teškom momentu. Nema pitanja oko njegove želje da igra, tako da će biti na raspolaganju".

Takođe, kapiten ekipe Milan Borjan imao je naporan put do Kanade, sa kojom je ostvario još jednu pobedu na putu ka Mundijalu.

"Nisam ga još video, juče je stigao popodne. On je neko ko je navikao na takav ritam, pričaćemo pa ćemo da vidimo sutra".

Komentarišući gostovanje Inđiji, Stanković je rekao da su noge igrača očekivano bile "teške".

"Završili smo Kup, znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem tečnu igru i efikasnost, jer pre svega znam koliko smo radili u reprezentativnoj pauzi, morali smo da se spremimo za devet utakmica koje ćemo igrati u ritmu nedelja - sreda. Malo smo sipali benzina, radili jako, bili i teški, ali to je sve očekivano"

Zvezdu narednog četvrtka očekuje važan evropski meč protiv Ludogoreca, a onda će na "Marakani" ugostiti i Spatak i Radnički, pa će gostovati Napretku i Bragi, a onda će u finišu prvog dela sezone igrati i protiv Radnika, TSC-a, Voždovca i Čukaričkog.

Komentarišući narednog rivala - Mladost iz Lučana, Stanković je rekao da se sutrašnji rival njegovog tima postepeno podizao dok je odmicao start sezone.

"Nema mesta za izgovore, težak teren i teško gostovanje. Dosta smo se namučili na Marakani, dobili smo 1:0 uz mnogo poteškoća. Ekipa ima isti stil, sa dosta presinga, igrom 'jedan na jedan' po celom terenu, to je njihova taktika i odluka stručnog štaba. Radili smo i radićemo da ih što više namučimo, da što pre postignemo gol, jer u takvim utakmicama rani gol olakšava posao. Iznenadilo me je što su imali dosta loš start, ali izdigli su se, vratilo se par povređenih igrača i zaređali su niz pozitivnih rezultata".

Budući napadač Zvezde Ohi već priča pohvalno o crveno-belima, a doći će kod Stankovića tokom zimske pauze.

"Neko ko je dao 25 golova i ko je izabran u idealnih 11 u Skandinaviji sigurno da će biti od velikog značaja za Crvenu zvezdu, pogotovo ako sad priča biranim rečima, onda to znači da zna gde dolazi i na nama će biti da ga što pre ubacimo u takmičarski ritam, da se navikne prvo na našu zemlju, gostoprimstvo, šampionat. Još ne mogu da razmišljam o njemu, kada bude tu, moći ću da kažem nešto više".