Problemi

NATHO JE JOŠ U IZRAELU, IMA RAZNA ISPITIVANJA: Stanojević progovorio o stanju veziste i poručio - Možemo bez svakoga!

Autor Nikola Lalović

Crno-beli su pred derbi kola saznali da će do kraja polusezone biti bez svog najkreativnijeg fudbalera!

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Nakon reprezetativne pauze u kojoj nas je sve obradovala reprezentacija Srbije vraća se i domaći fudbal, a derbi kola igra se na stadionu "JNA".

Tu u goste Partizanu dolazi Vojvodina, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je protivnik opasan, kvalitetan i u usponu forme.

"Igra se derbi kola, igramo protiv jedne izuzetne ekipe koja je pokazala u poslednje vreme da je u usponu forme. Izuzetno disciplinovana ekipa i nadam se da ćemo mi na pravi način odigrati utakmicu. Očekujemo sve najbolje za nas i nadamo se da će doći navijači da nas podrže, potrebna nam je podrška u svakom smislu te reči", rekao je Stanojević. 

Pohvalio je rad šefa struke Vojvodine Slavoljuba Đorđevića.

"Oni su intenzivna i vrlo disciplinovana ekipa, imaju tranziciju i proboj po boku. Trener im je uneo tu disciplinu, jasno je na koji način igraju. Trče dosta, bore se. Svesni smo svega toga, tako se i spremamo", dodao je on. 

A oda se osvrnuo i na situaciju sa Bibarsom Nathom. Iskusni Izraelac je završio ovu polusezonu jer mu je ustanovljena anemija i nije se još vratio u Beograd. 

"Vi znate dobro koliko nama Natho znači na terenu i koji karakter donosi ovoj ekipi. Igrač od izuzetne važnosti za nas, on je trenutno u Izraelu i još ima razna ispitivanja. Čuli smo se naravno, doktor je u svakondnevnom kontaktu sa njim", otkrio je Stanojević.

Sada će crno-beli morati da se naviknu da igraju bez svog glavnog kreativca, makar do januara.

"Videćemo kako ćemo, mora neko drugo da preuzme odgovornost i moraju neki drugi igrači da se pokažu. Mi igramo timski i mi smo Partizan, bez svakog moramo i možemo."

Mnogi očekuju da tu "desetku" u timu ponese Danilo Pantić, koji se u jednom momentu "izgubio" nakon odličnog početka sezone.

"Može, naravno da može. Dača je izvanredno igrao, pa je imao tu povredu, a sada je opet u prepoznatljivoj formi sa priprema i početka sezone. Videćemo, imamo nekih sitnih kadrovskih problema, pa ćemo videti na kojoj će poziciji Dača uopšte igrati, da li na toj ili na nekoj drugoj. U svakom slučaju imamo dosta igrača, na njima je i na nama svima da odigramo dobro. Natho jeste odigrao najveći broj utakmica ali vi dobro znate da stalno rotiramo i da igramo bez svih igrača, bez svakoga se pobeđivalo., Nećemo sad reći da će jedan igrač igrati na toj poziciji, pravićemo razne rotacije da nadomesitmo njegov nedostatak", otkrio je Stanojević. 

Sada će tim biti bez Terzića koji se povredio.

"Obojica su zbog povreda napustili reprezentaciju, žao mi je zbog toga. Terzić će sigurno još nekih deset dana pauzirati, a Jović je u konkurenciji za tim. Zdjelar već duže trenira invidivudalno, priključio se ekipi pre dva dana. Kao i Šćekić, obojica su u konkurenciji za sastav, Marković takođe koji je imao sitnih problema", dodao je šef struke crno-belih.

Prihvatio je ulogu favorita na ovom meču i istakao da na domaćem terenu Partizan uvek ima imperativ pobede.

"Partizan je favorit, igramo na našem stadionu, mi izuzetno poštujemo njihovog trenera i ekipu i način njihove igre. Sa velikim respektom ulazimo, ali naravno da smo na našem stadionu protiv svakog favoriti. Imamo imperativ pobede, to je jasno", dodao je Stanojević.

Na kraju je upitan da li je zbog povrede Natha spreman da promeni formaciju ekipe.

"Imamo tu nekih ideja, ali videćemo u nekom budućem periodu. Nešto smo vežbali, ali da ne otkrivamo sve karte", završio je Stanojević.