Ne žali!

NEKAD ZVEZDA U EVROPI, PA IZABRAO NOVAC PRE KARIJERE: Nikada se nije pokajao - Bio sam siromašan, NIŠTA nisam imao!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Čelsija odabrao neobičan fudbalski put, pa mu je godinama novac isped takmičarskih motiva.

Izvor: Profimedia

Jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu uopšte ne igra u Evropi. Možda ga se sećate iz Čelsija, možda ste već zaboravili da je igrao na visokom nivou, ali Oskar (30) ne mari za to. Brazilcu je lepo u Kini, gde ima neverovatnu platu i premalo obaveza za toliki novac.

Fudbal je na daleko nižem nivou pa on može da dominira, a plata je jedna od najvećih na svetu. Po podacima iz 2020. godine, samo su trojica bili plaćeniji od čoveka koji zarađuje 25,8 miliona dolara!

Njemu je tako lepo i za vremenom u Evropi uopšte ne žali. Preživeo je čak i probleme koje su sa finansijama imali kineski klubovi.

Iako je poslednjih godina novac koji se izdvaja za strane fudbalere smanjen, Oskar nikada nije ni pomislio da se vrati u evropski fudbal. Njemu Kina itekako odgovara, a za Evropu ga ne veže baš ništa...

"Dolazim iz siromašne porodice, nikada ništa nismo imali. Ovo su plodovi mog rada. Ne želim da u starosti budem siromašan i živim od sećanja. Razmišljao sam o budućnosti i porodici, ne zanimaju me kritike o tome", rekao je svojevremeno Oskar.

Istina, ni u Evropi ne bi igrao za mali novac, ali se on opredelio za lakši način na koji može da stekne bogatstvo!

Kad bi trebalo da se preseli negde, to bi bio rodni Brazil.

"Da mi novac nije potreban, nikada ne bih napustio Brazil. Verujem da bi i većina igrača uradila isto. Znam da je odlazak iz Čelsija u Kinu korak nazad u karijeri, ali nisam mogao da odbijem", dodao je Oskar.

Brazilski fudbaler je od 2017. godine u Šangaju, a pretoga je igrao za Sao Paulo, Internasional i Čelsi. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 48 mečeva, ali već nekoliko godina ne dobija pozive u nacionalni tim jer je daleko od pogleda selektora.