Uživo

PARTIZAN DOMINIRAO I OPET POBEGAO ZVEZDI: Crno-beli pokazali MOĆ u Humskoj, dali ČETIRI gola u derbiju!

Partizan ubedljivo slavio u derbiju kola protiv Vojvodine.

Izvor: MN Press

Partizan je ponovo pobedao Crvenoj zvezdi! Ponovo je razlika između "večitih" šest bodova.

U derbiju kola su crno-beli pokazali moć i na svom terenu su ubedljivo savladali Vojvodinu - 4:1 (2:0).

Dominirala je ekipa Aleksandra Stanojevića pred svojim navijačima i zasluženo stigla do lakog trijumfa. I to bez Bibrasa Natha koji ima anemiju, o čemu je za MONDO pričala doktorka Radmila Šehić.

Od prvog minuta je Partizan diktirao tempo i igrao svoju igru. Prvu veliku šansu imao je Lazar Pavlović već u petom minutu, ali je golman Nikola Simić sjajno reagovao. Nastavili su se napadi, pa je u 20. minutu sreća bila na strani gostiju koji su uspeli da se izvuku da ne prime gol.

Tako je bilo sve do 36. minuta. Danilo Pantić je tada sjajnim golom iz voleja sa oko 11 metara smestio loptu u mrežu. A, u 42. minutu je Kvinsi Menig krenuo u solo prodor, našao je prostor pored čak četvorice čuvara i duplirao prednost svog tima.

Partizan je mogao i ubedljivije da ode na pauzu, a podatak koji kaže da Novosađani nisu imali nijedan šut u okvir gola najbolje govori o dešavanjima na terenu.

Očekivano, Slavoljub Đorđević je posegao za izmenama u drugom poluvremenu. Ušli su Nebojša Bastajić i Aleksandar Busnić umesto Dejana Zukića i Mirka Topića. Dalo je to rezultat odmah. Greška odbrane crno-belih, Nemanja Čović uzima loptu i dodaje do Veljka Simića koji matira Aleksandra Popovića.

Nije se mnogo toga promenilo u igri posle primljenog gola, crno-beli su držali loptu u svojim nogama i strpljivo su tražili rešenje. U 64. minutu je Stanojević napravio prvu promenu, uveo je Nemanju Jovića umesto Lazara Pavlovića.

Pitanje pobednika rešeno je za nekoliko minuta. U 70. minutu je Miloš Jojić savršeno izveo korner, Rikardo Gomeš je bio najviši u skoku i pogodio je. Nekoliko desetina sekundi kasnije je Busnić glavom šutirao tik pored stative.

Ubrzo je stigla surova kazna. Lepa akcija crno-belih, Jović je propustio loptu za Jojića koji je ušao u kazneni prostor i šutirao snažno i precizno i tako stavio tačku na derbi. Stanojević je zatim napravio još dve promene, umesto Zdjelara i Meniga ušli su Šćekić i Lutovac.

Do kraja nije bilo novih golova. Partizan je ostvario ubedljiv trijumf.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

18:22

IZJAVE TRENERA

Treneri dva tima Aleksandar Stanojević i Slavoljub Đorđević su izneli svoje viđenje derbija. Strateg crno-belih je pričao i o tinejdžeru kom je dao šansu, dok je šef struke Novosađana bio ljut.

Izvor: Arena sport/printscreen

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:39

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI

Ovo su najzanimljiviji detalji sa meča:

17:38

KRAJ

Utakmica je završena. Partizan je pobedio sa 4:1. Sudija Lukić nije produžavao utakmicu.

17:35

88' - Žuti za Jojića

Kraj meča se bliži, a Jojić je napravio faul zbog kog je dobio žuti karton. Iznervirao se, ali je sudija Lukić izvadio javnu opomenu.

17:29

82' - Brani Popović

Lepa akcija Vojvodine, Bastajić je centrirao, Mrkaić je šutirao glavom, lopta je išla pod prečku, ali je golman Popović sjajno intervenisao.

17:27

80' - Izašli strelci

Napravio je Stanojević još dve promene, izveo je dvojicu strelaca, Rikarda i Pantića, ušli su Mihajlo Ilić i Marko Milovanović.

17:21

74' - Dve izmene Stanojevića

Napravio je Stanojević dve promene. Ušli su Lutovac i Šćekić umesto Meniga i Zdjelara.

Izvor: MN Press

17:19

72' - Jojić stavlja tačku

Odlična akcija Partizana, Jović namerno pušta loptu, a Jojić ulazi u kazneni prostor i snažnim i preciznim šutom verovatno stavlja tačku na meč.

17:17

71' - Sjajna šansa za Busnića

Rikardo je postigao gol pored Busnića, a nekoliko desetina sekundi je Busnić mogao da se iskupi golom. Šutirao je glavom tik pored stative. Golman Popović je bio na drugoj strani i samo je pogledom ispratio let lopte.

17:16

70' - Rikardo!

Partizan ponovo iam dva gola prednosti. Jojić je sjajno izveo korner, Rikardo je bio najviši u kaznenom prostoru i postigao je svoj 17. gol u sezoni.

Gol RIkarda protiv Vojvodine
Izvor: YouTube/Arena sport

17:11

64' - Promena Stanojevića

Napravio je Stanojević prvu promenu. Ušao je Nemanaj Jović umesto Lazara Pavlovića.

17:09

Pogodak Veljka Simića

Ovako je Vojvodina smanjila zaostatak u Humskoj u 48. minutu.

Gol Veljka Simića u Humskoj
Izvor: YouTube/Arena sport

17:03

56' - Partizan opet napada

Posle primljenog gola Partizan nastavlja da napada. Traži treći gol u Humskoj.

16:55

48' - Novosađani smanjili zaostatak

Gol za Vojvodinu! Veljko SImić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je zatresao mrežu. Čović je asistirao, a Simić kaznio veliku grešku odbrane.

16:53

46' - Dupla promena Đorđevića

Napravio je Đorđević dvostruku izmenu u pauzi. Izašli su Zukić i Topić, ušli Bastajić i Busnić.

16:49

Pogodak Meniga

Pogledajte i kako je Menig zatresao mrežu Novosađana.

Gol Meniga protiv Vojvodine
Izvor: YouTube/Arena sport

16:45

Gol Pantića

Ovako je Pantić doneo prednost Partizanu u 36. minutu.

Danilo Pantić gol protiv Vojvodine
Izvor: YouTube/Arena sport

16:35

45' - Poluvreme

Završeno je prvo poluvreme. Partizan ima dva gola prednosti u derbiju kola protiv Vojvodine. Strelci su bili Pantić i Menig.

16:30

42' - Majstorija Meniga

Partizan vodi sa 2:0!

Menig je uzeo loptu, krenuo u solo prodor i pored četvorice čuvara je našao prostor za šut i pogodio je! Veliko slavlje u Humskoj.

16:29

41' - Crno-beli drže loptu

Posle datog gola fudbaleri Partizana drže loptu u svom posedu i strpljivo čekaju šansu.

16:24

36' - Pantić za 1:0!

Uspeo je Partizan da nađe ključ za mrežu rivala. Pantić je na oko 11 metara iz prve, iz voleja, šutirao i pogodio mrežu Simića.

16:20

32' - Prinudna izmena Đorđevića

Problem za Slavoljuba Đorđevića. Na povredu se požalio Dušan Stevanović. Lekarska ekipa je ušla, a on je pokazao da ne može da nastavi meč. Umesto njega je ušao Boris Kopitović.

Izvor: Printscreen/Arena Sport



16:14

25' - Sudar glavama i kratak prekid

Posle jednog duela je došlo do sudara glavama, a gore je prošao fudbaler Partizana. Lazar Pavlović je ostao da leži na zemlji, sudija je odmah prekinuo meč, pa je ušla lekarska ekipa. Srećom, nije ništa bilo ozbiljno, pa je meč nastavljen.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

16:09

20' - Kakva šansa za Partizan!

Velika gužva u kaznenom prostoru Vojvodine. Urošević je odlično šutirao posle asistencije Rikarda, Menig je bio tu, nije uspeo da reaguje bolje. Novosađani su se izvukli.

Izvor: MN Press

15:59

11' - Partizan napada

Nastavljaju se napadi Partizana, uglavnom je lopta u njihovim nogama na startu utakmice, ali nema promene rezultata.

15:53

5' - Velika šansa za Pavlovića

Mogao je Partizan da povede u petom minutu. Lazar Pavlović se našao u odličnoj šansi, dobro je šutirao, Simić je odbranio. Tražili su igrači Vojvodine ofsajd, sudija se nije oglasio.

Šansa za Pavlovića protiv Vojvodine
Izvor: YouTube/Arena sport

15:48

1' - Meč je počeo

Utakmica u Humskoj je počela.

15:44

Đorđević: Partizan je favorit

Posle stratega crno-belih se obratio i Slavoljub Đorđević. Strateg Vojvodine je ulogu favorita prepustio rivalu.

"Izazov je igrati sa Partizanom, Zvezda, Partizan i Vojvodina su tri najveća kluba. Partizan je favorit, lideri su, igraju na svom stadionu, lideri su. Mi smo došli da damo sve od sebe i da probamo da napravimo pozitivan rezultat. Uradićemo sve da uspemo, ako uspemo Bogu hvala, ako ne, to je fudbal", rekao je Đorđević.

Izvor: Arenasport 1 /screenshot

15:41

Stanojević: Navikli na pritisak

Pred početak meča su treneri oba tima dali izjave. Prvo je pred kamere "Arene" stao Aleksandar Stanojević.

"Odmor uvek prija, potpuno spremni ulazimo u meč. Mislim da će biti dobra i dinamična utakmica. Nadamo se najboljem. Nikada se ne zna. Pritisak je normalan u Partizanu, tako je bilo i pre 10 i biće za 10 godina. Nosimo se sa tim", jasan je Stanojević.

Izvor: Arenasport 1 /screenshot

15:20

Meč uskoro počinje

Utakmica u Beogradu uskoro počinje, u 15.45 će sudija Lukić dati znak za početak meča.

15:08

Evo i ko je na klupi:

Partizan je imao dosta kadrovskih problema, a šansu će sa klupe čekati: Stevanović, Šćekić, Ostojić, Ilić, Brežančić, Milovanović, Marković, Jović, Lutovac i Smiljanić.

Kod Vojvodine sa klupe šansu čekaju: Vukliš, Đorđević, Kopitović, Miletić, Nešković, Busnić, Novevski, Cucin, Mrkaić, Bastajić i Kabić.

14:55

Promene!

Partizan ne može da računa na Bibarsa Natha, pa će na toj poziciji prema formaciji igrati ili Danilo Pantić ili mladi Lazar Pavlović. 

14:51

EVO I SASTAVA!

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Menig, Pavlović, Pantić - Rikardo 

VOJVODINA (4-2-3-1): Simić - Jeličić, Stevanović, Kovačević, Devetak - Maksimović, Topić - Vukadinović, Simić, Čović - Zukić

14:06

Glavni arbitar - Lazar Lukić

Glavni sudija na današnjem meču biće Lazar Lukić, FIFA sudija rođen 1981.

Izvor: MN Press

13:58

Čović: Letos nismo bili u ritmu, idemo po rezultat

"Posle dobrog meča protiv Crvene zvezde, u kojem nam je malo nedostajalo da izvučemo pozitivan rezultat, sa istim razmišljanjem idemo i u Beograd na gostovanje Partizanu. Želimo da se nadigravamo i očekujem dobru utakmicu. Partizan je odlična ekipa, ali ne sumnjam u moje drugove", rekao je napadač Vojvodine Nemanja Čović.

U osvrtu na julski poraz od crno-belih, iskusni napadač je rekao da je taj meč došao u nezgodnom trenutku za njegov tim.

"U toj prvoj utakmici nismo baš bili u nekom ritmu, pogotovo nakon te prve evropske utakmice, pri čemo smo čak i pre nje imali teško gostovanje Crvenoj zvezdi, na kojem smo se dosta potrošili, emocionalno i fizički. Sada očekujem drugačiji meč. Vidim da su oslabljeni i da im neće igrati nekoliko igrača, iako se to nikad ne zna, jer stvari mogu da se promene u poslednji čas. Za nas će to biti težak meč, ali ne idemo tamo spuštenog garda", dodao je Nemanja Čović.

Izvor: MN Press

13:57

Lider Vojvodine opet u timu

Kapiten i najbolji igrač Vojvodine, napadač Nemanja Čović, biće na raspolaganju treneru Đorđeviću nakon što je odslužio kaznu zbog kartona u meču protiv Zvezde. Takođe, u tim će se vratiti i vezista Novica Maksimović, a jedino će odsustvovati desni bek Marko Bjeković, koji je po svemu sudeći završio prvi deo sezone zbog povrede.

Izvor: MN Press

13:52

Kako bez Natha?

"Videćemo kako ćemo (bez Natha), mora neko drugo da preuzme odgovornost i moraju neki drugi igrači da se pokažu. Mi igramo timski i mi smo Partizan, bez svakog moramo i možemo", rekao je uoči meča trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Pročitajte njegovu poruku pred utakmicu.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
13:41

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Partizan - Vojvodina počinje u 15.45.

Ukratko

  • Partizan - Vojvodina 4:1
  • Crno-beli maju šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu
  • Strelci za domaćina su bili Pantić, Menig, Rikardo i Jojić
učitaj još +