Fudbal

FILIPOVA GOLČINA SA 35 METARA, ETO ZAŠTO GA HOĆE MURINJO! Srbin pogodio protiv HITA Bundeslige, za veliku pobedu

Autor Mladen Šolak

Sjajan potez Kragujevčanina i gol koji će se "vrteti" internetom narednih dana i nedelja.

Izvor: Profimedia

Srpski internacionalac Filip Kostić vratio se u Ajntraht posle izborenog plasmana na Svetsko prvenstvo i nastavio u sjajnom ritmu.

U pobedi svog tima na gostovanju Frajburgu (2:0), Kragujevčanin je dao sjajan gol - sa više od 35 metara. Postigao ga je iz slobodnog udarca, uputivši šut koji je prevario golmana, pa je lopta koja je bila zamišljena kao centaršut završila u maloj mreži kraj leve stative.

Pogledajte!

Bio je to treći gol iskusnog Kostića (29) ove sezone, koju je počeo veoma turbulentno, neuspešnim transferom u Lacio i raskidom saradnje sa menadžerom Falijem Ramadanijem. Ipak, dok je jesen odmicala problemi su ostajali sve dalje od brzonogog srpskog krila, a sve bolje ide i njemu i timu iz Frankfurta.

Ajntraht je pobedio u poslednje tri utakmice, jer su pre pauze slavili i na gostovanju Olimpijakosu u Ligi Evrope, a posle toga i protiv Grojter Firta, takođe na terenu rivala. Kostić i ekipa trenutno zauzimaju 11. poziciju na tabeli, a koliko je ovo velika pobeda govori i pozicija Frajburga, koji je trenutno treći - iza Bajerna i Dortmunda.

Što se tiče Kostića, i ovim golom pokazao je zašto je Žoze Murinjo rešen da ga dovede u Rim.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt