SAMO SIPA!

KAKVA PREMIJA ZVEZDE - DAO 29 GOLOVA I STIŽE "ZA DŽ": Bombarder kakvog je Stanković tražio ne prestaje da rešeta!

Autor Milutin Vujičić

Dejan Stanković će od Ohija mnogo očekivati ove sezone.

Izvor: Profimedia/MN Press

Crvena zvezda će od 1. januara biti jača za Ohija Omoižuanfa (27) s kojim se još letos dogovorila oko transfera, a da su kojim slučajem uspeli ranije da ga dovedu - u timu bi već imali strašnog golgetera.

Norvežanin igra sezonu života u Moldeu i beleži neverovatne brojke, pa Zvezda može da kaže i da je dobro prošla pošto bi mu plata "skakala" sa svakim novim golom. Uspela je sa njim da se dogovori i pre nego što je statistika postala zastrašujuća, pa sada na "Marakani" mogu da glade bradu i razmišljaju da su napravili dobar posao.

Ohi Omoižuanfo je i ovog vikenda bio strelac i to u derbiju Moldea i Rosenborga (4:1). Postigao je prvi gol na meču u 29. minutu, dok je ostatak njegovog tima učinio da trijumf bude i ubedljiv.

Omoižuanfo, koji je još bez debitantskog nastupa za Norvešku, tako je stigao do čak 29. gola u sezoni, što zaista zvuči neverovatno. Samo u prvenstvu Norveške ima 25 golova, na 26 nastupa, pa do kraja godine može još i da popravi svoj impresivni učinak.

Uz to, postigao je jedan gol u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još tri u Ligi Evrope, pa Zvezda već sada može da kaže da je "ubola premiju" kakva se dugo čekala u napadu.

Izvor: Profimedia/David Klein/Sportimage

"Neko ko je dao 25 golova i ko je izabran u idealnih 11 u Skandinaviji sigurno da će biti od velikog značaja za Crvenu zvezdu, pogotovo ako sad priča biranim rečima, onda to znači da zna gde dolazi i na nama će biti da ga što pre ubacimo u takmičarski ritam, da se navikne prvo na našu zemlju, gostoprimstvo, šampionat. Još ne mogu da razmišljam o njemu, kada bude tu, moći ću da kažem nešto više", rekao je Dejan Stanković pred meč sa Lučanima u kome je njegova ekipa postigla pet golova i napravila preokret.

Podsetimo, Ohiju ostaju još tri utakmice sa Moldeom do kraja sezone i najverovatnije neće uspeti da dođu do titule jer im Bode/Glimt beži šest bodova, ali će novi napadač Zvezde biti prvi strelac.

Sada je najvažnije da se ne povredi i spreman dođe na zimske pripreme i postane nova udarna igla ekipe.