Napad!

PARTIZAN IDE PO EVROPSKO PROLEĆE, U ESTONIJI HOĆE "ZNAČAJNE STVARI": Pravila su ista za svaki meč!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli u četvrtak uveče igraju veoma važan evropski meč protiv Flore.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su se dobrim igrama u ovoj sezoni i na derbiju protiv Vojvodine, a sledeć izazov za ekipu Aleksandra Stanojevića je u Evropi. U okviru Konferencijske lige crno-beli će gostovati Flori iz Talina, a na tom meču mogu i da obezbede proleće u Evropi.

Pobeda Partizana daće mu šansu da se bori za prvo mesto u grupi i u poslednjem kolu, ali i obezbediti nove mečeve u februaru ili martu. Za to su spremni i prvotimca, Saša Zdjelar i Rikardo Gomeš.

Crno-beli "motor" pred put u Estoniju poziva na oprez, svestan velikog uspeha koji Partizan može da ostvari.

"Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz. U ekipu Flore se vratio i napadač Sapinen, tako da ćemo još dodatno povesti računa, jer nije igrao u Beogradu.", ističe Zdjelar.

Najbolji fudbaler Partizana ove sezone je ubojiti Rikardo Gomeš, koji veruje da će tim i pored kadrovskih problema ostvariti pobedu.

"Flora će se sigurno dobro pripremiti za ovaj meč jer imaju iskustvo iz Beograda, a ujedno im je pobeda u njihovom šampionatu dala vetar u leđa. Mi mirno, bez euforije i skoncentrisano, ulazimo u meč. To su pravila za sve utakmice, da nema panike, da ispoštujemo želje i ideje šefa i stručnog štaba. Igraćemo našu igru i potruditi se da se u Beograd vratimo kao pobednici. Naravno, kakva će biti igra, zavisi i od toga kako igra protivnik, kako mi uđemo u utakmicu i koliko nam protivnik dozvoli. Dakle, hrabro i skoncentrisano na Floru! Imamo nekih kadrovskih problema, ali ćemo dati sve od sebe", jasan je Rikardo Gomeš.